Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.04.2016 17:08:18
Deli članek:

Nizzolo po Varaždinu najhitrejši tudi v Šibeniku

Nikola Miljković

Italijanski kolesar Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) je dobil sprint tretje etape dirke po Hrvaški od Makarske do Šibenika v dolžini 190 km.

Z zmago je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Drugi je bil Nemec Timothy Dupont (Verandas Willems), tretji pa je še drugi Italijan Mateo Pelucchi (IAM Cycling).

Tudi tretja etapa dirke po Hrvaški se je odločala v ciljnem sprintu, čeprav je bila veliko bolj razgibana kot prvi dve, saj so morali kolesarji premagati skupno višinsko razliko 2744 metrov. Šesterica kolesarjev, med njimi ni bilo slovenskega predstavnika, se je v beg podala že kmalu po startu, vendar nikoli ni imela več kot pet minut prednosti, le slab kilometer pred ciljem pa jih je glavnina ulovila.

V prvih dveh etapah smo videli dvoboj Nizzola in Britanca Marka Cavendisha, v Varaždinu je bil hitrejši Italijan, v Splitu pa kolesar Dimension Data. Danes je imel spet več moči 30-letni Nizzolo, medtem ko sta Cavendisha prehitela tudi Dupont in Pelucchi, ki v prvih dveh etapah ni bil v ospredju.

Nizzolo je z dvema zmagama tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, drugi je Cavendish, ki za njim zaostaja deset sekund, tretjeuvrščeni Dupont pa 16 sekund.

Slovenskih kolesarjev, ob Adrii Mobilu in Radenski na drugi dirki po Hrvaški nastopata še Matej Mugerli (Synergy Baku) in Marko Pavlič (Cycling Academy), ni bilo med prvo deseterico. Na 19. mestu je bil Jure Miškulin (Radenska), mesto za njim se je uvrstil njegov klubski sovoznik Robert Jenko. Miškulin je z 12. mestom tudi najbolje uvrščeni slovenski kolesar v skupni razvrstitvi.

Kraljevska etapa dirke po Hrvaški bo na sporedu v petek, čeprav bo dolga le 120 km, vendar se bo končala z vzponom na Učko, start pa bo v Crikvenici.