Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
20.09.2015 20:45:09
Deli članek:

BTC presegel načrte

KK BTC City Ljubljana

Kolesarke ekipe BTC City Ljubljane osme na svetovnem prvenstvu.

V ameriškem Richmondu se je z ekipno vožnjo na čas kolesark začelo 82. svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Kolesarke BTC City Ljubljane so osvojile osmo mesto. Še četrtič zaporedoma je naslov svetovnih prvakinj pripadel nemški ekipi Velocio SRAM, za njo pa sta se zvrstili dve nizozemski ekipi Boels-Dolmans Cycling Team in Rabobank.

Z 38,8 km dolgo preizkušnjo v vožnji na čas so najbolje opravile kolesarke moštva Velocia SRAM, toda le šest sekund za njimi je zaostala ekipa Boels-Dolmans Cycling Team, s 56 sekundami zaostanka je bil tretji Rabobank. Za nemško ekipo je bila to četrta zaporedna zmaga na svetovnem prvenstvu.

"V boju za zlato medaljo so bile ekipe, ki smo jih tudi pričakovali v vrhu. Nemška ekipa, ki je bila pred leti nedotakljiva, se je morala krepko potruditi, da je prišla do zmage," je razplet na vrhu komentiral Gorazd Penko, selektor slovenske ženske reprezentance in direktor ekipe BTC City Ljubljana, ki je s tremi minutami in tremi sekundami zaostanka vožnjo na čas končala na zelo dobrem osmem mestu.

"Pred dirko je bil naš cilj deseto mesto. Ko so naše kolesarke videle konkurenco na startu, so bile prepričane, da ta cilj lahko dosežejo. Žal je že na petem kilometru Martina Ritter imela okvaro kolesa. Razmišljali smo, da bi jo počakali, vendar bi izgubili okoli 50 sekund, zato smo se naprej podali brez nje. Verjetno bi bili z njo še bolj konkurenčni in bi bil naš zaostanek okoli dve minuti in 30 sekund, toda tudi z osmim mestom smo zelo zadovoljni. Vprašanje je, ali bomo kdaj lahko še boljši. Prav vse tekmovalke, ki prihajajo iz petih različnih držav, so dale svoj maksimum," je svoje varovanke pohvali Penko.

Štiri tujke v ekipi BTC City, Avstrijko Martino Ritter, Poljakinjo Eugenio Bajuk, Ukrajinko Oleno Pavluhino in Nemko Corrino Lechner čaka še posamični kronometer, ki bo na sporedu že v ponedeljek, v soboto pa bosta v cestni preizkušnji nastopili Polona Batagelj in Urša Pintar.