profimedia-0090086427 Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
0 21.08.2015 22:04:43

Monika Hrastnik četrta na SP v štirikrosu, Flisar ni presenetil

Drago Wernig - TAKA
Na svetovnem prvenstvu v gorsko kolesarskem štirikrosu v italijanskem Val di Soleju je s četrtim mestom presenetila Monika Hrastnik.

Preostali Slovenci niso bili tako uspešni, v moški konkurenci je do četrtfinala prišel Mitja Ergaver. Filip Flisar je izločilne boje sklenil v osmini finala.

Članica Črnega Trna, ki je popoldan zagotovila tudi finalni nastop na sobotni tekmi svetovnega pokala v spustu, je presenetila in se prebila do finala, v katerem je osvojila četrto mesto in ostala brez odličja. Zlato je osvojila Nizozemka Anneke Beerten, druga je bila najhitrejša v kvalifikacijah Švicarka Lucia Oetjen, tretja Nemka Steffi Marth, Hrastnikova je osvojila nehvaležno četrto mesto.


Izločilne boje v moški konkurenci so si zagotovili Ergaver, Urban Rotnik, Matej Stapič in Flisar. Zadnji trije so tekmo končali v osmini finala, v četrtfinale se je prebil Ergaver, ki je bil tudi najhitrejši Slovenec v četrtkovih kvalifikacijah, kjer pa je bilo zanj konec. Ergaver je na koncu osvojil 14. mesto, Stapič 20., Flisar v sicer podobni disciplini njegovemu smučarskemu krosu, v katerem je letos osvojil zlato na SP - v štirikrosu se istočasno na progo podajo štirje tekmovalci, ki skušajo čim hitreje priti v cilj po BMX progi, ki je speljana navzdol - 24. mesto, Rotnik pa 27.

Svetovni prvak je postal Nemec Aiko Göhler, podprvak Britanec Luke Cryer, bron je osvojil Nemec Benedikt Last.

Dirk v Val di Soleju pa še ni konec. V soboto in nedeljo bodo v središču pozornosti tekmovalci v spustu in olimpijskem krosu, ki se bodo pomerili na finalu sezone svetovnega pokala. V finalu spusta bodo poleg Hrastnikove nastopili še Zarja Černilogar, Jure Žabjek in Žiga Pandur, v nedeljo pa nastop čaka še Blažo Klemenčič in Tanjo Žakelj.

Članki iz rubrike