Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.08.2015 19:26:59
Deli članek:

Batageljeva La Route de France končala na šestem mestu

Profimedia

Kolesarke slovenske profesionalne ekipe BTC City Ljubljana so končale svojo prvo dirko La Route de France, najvišje je v skupnem seštevku končala državna prvakinja v cestni dirki in vožnji na čas Polona Batagelj, ki je bila šesta. Skupne zmage se je veselila Italijanka Elisa Longo Borghini.

Zadnjo etapo je po sprintu dobila Italijanka Giorgia Bronzini, od Ljubljančank je najvišje končala Poljakinja Eugenia Bujak, ki je bila sicer v uvodnem prologu in v tretji etapi druga. Batageljeva je v šesti etapi prišla v cilj na 24. mestu v času zmagovalke.

Longo Borghinijeva je majico vodilne oblekla po tretji etapi, na koncu pa je za minuto in deset sekund premagala Američanko Amber Neben. Batageljeva je z 2:31 minute zaostanka osvojila šesto mesto, Bujakova pa je dirko končala na osmem mestu. Dvaindvajseta je bila Urša Pintar. Preostale članice BTC-ja Špela Kern, Martina Ritter in Mia Radotić dirke niso končale. Kernova je padla v peti etapi in si izpahnila ramo, Radotićeva pa v prvi, ko je zletela v ograjo pri veliki hitrosti, zlomila pa si je rebro in poškodovalo ramo.