kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 17.05.2015 17:16:34

Nemec na vrhu v Kranjski Gori, Žabjek na stopničkah

Reuters
Kranjska Gora je bila ta konec tedna prizorišče prve tekme evropskega pokala za sezono 2015 v gorsko kolesarskem spustu. Zmage se je veselil Nemec Johannes Fischbach, ki je bil najhitrejši že v sobotnih kvalifikacijah. V superfinalu, novosti letošnjega evropskega pokala, je od Slovencev do stopničk prišel Jure Žabjek, ki je bil tretji.

Med Fischbacha in Žabjeka se je vrnil Poljak Slawomir Lukasik, ki je za zmagovalcem zaostal 0,877 sekunde, Žabjek pa 1,765 sekunde. Devetnajstletni član Unior Tools Teama, ki na uvodu sezone kaže dobre nastope - na prvi tekmi svetovnega pokala aprila v Lurdu je prišel do svojega prvega finala, prejšnji konec tedna pa je z rekordom proge dobil mednarodno dirko v Buzetu - je premagal tudi izkušenejšega in pet let starejšega klubskega kolega Žigo Pandurja, ki se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.

V superfinalu je nastopil še en Slovenec, Aleš Virtič (Supertrail) je bil 17. Superfinale je letošnja novost evropskega pokala, v katerem nastopi najboljša trideseterica iz kvalifikacij. Tekmovalci izven te se pomerijo za mesta že prej, vmes je še finale žensk. Državni prvak Miran Vauh je imel v soboto težave z vitranško progo in končal na 114. mestu, je pa v "navadnem" finalu ugnal vso konkurenco.



Manj uspešne so bile Slovenke, najboljša je bila Monika Hrastnik (Blackthorn) na 12. mestu, 13. je bila Špela Horvat (UNI Team), zmagala pa je Švicarka Carina Capellari. Pri mladincih je Luka Berginc (Črn Trn) končal na petem mestu.

Uvodna dirka evropskega pokala bi sicer morala biti v Mariboru, kjer pa so jo tik pred zdajci odpovedali zaradi neurejenih razmer v tamkajšnjem parku in neobratovanja žičnice.

Članki iz rubrike