Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fu
fu
23.10.2024 12:18:02
Deli članek:

Dobovec ligo prvakov začenja proti Romunom

FK Dobovec

V ligo prvakov je vstopilo 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. V glavnem delu lige prvakov sodeluje 32 ekip. Danes s tekmami začenja tudi slovenski prvak Dobovec, v tem delu tekmovanja še štirje slovenski igralci (Luka Čop – Dinamo, Uroš Đurić – Olmissum, Rok Šnofl – Linz, Tilen Gajser – Minerva).

Naslov prvaka brani španska Palma, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah. Žreb je 32 ekip glavnega dela razdelil v osem skupin. Iz skupin 1-4 bodo v elitni del lige prvakov napredovale prve tri ekipe, iz skupin 5-8 napredujejo v elitni del prvaki skupin. V elitni del tekmovanja (med 26. 11. in 1. 12.) napreduje 16 ekip. Na finalni turnir lige prvakov, na sporedu bo maja 2025, se uvrstijo štiri ekipe, zmagovalci skupin elitnega dela lige prvakov.

"Letos nimamo visokih ambicij. Ekipa je sestavljena na novo. Potrebujemo še veliko dela in treningov. Na turnir smo odšli sproščeni, saj pritiskov ni. Si pa vsi želimo, da pridemo med najboljših 16. O tem bo verjet bo odločala kar prva tekma z romunskim predstavnikom," je pred začetkom turnirja napovedal trener Dobovca Rok Mordej, ki se bo prvič preizkusil v ligi prvakov kot trener. "Romuni imajo praktično identično ekipo kot lani na turnirju v Podčetrtku, ko smo z njimi remizirali in s to točko tudi napredovali v med 16 v Evropi. Letos je trener ekipe postal Cacau, ki velja za enega najboljših trenerjev na svetu. Dobro smo se pripravili na njih. Imajo pa tudi oni nekaj pomanjkljivosti, ki bi jih radi izkoristili mi. Realno so favoriti, a favorit ne zmaga vedno," je dodal Mordej.

Dobovec bo v Evropi igral osmič, v sredo bo odigral jubilejno 40. evropsko tekmo. Izkupiček večkratnih slovenskih prvakov je izjemen - vsakič, torej sedemkrat, se je uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 pa je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot osmo uvrščena ekipa (tako visoko je bila tudi lani), kar je veliko priznanje za klub, ki je ostal evropska stalnica, ter slovenski klubski futsal.

LIGA PRVAKOV (glavni del)
Skupina 3 Mallorca: Palma (Špa), Dobovec (Slo), Dinamo (Hrv), United Galati (Rom); tekme Dobovca: Dobovec – United Galati (danes ob 16. uri), Dobovec – Dinamo (jutri ob 16.30), Palma – Dobovec (v soboto ob 19. uri).
Skupina 1: Cartagena (Špa), Sporting Anderlecht (Bel)*, Kijiv (Ukr), Bielsko-Biala (Pol)
Skupina 2: Braga (Por), Olmissum (Hrv), Plzen (Češ), Priština (Kos)*
Skupina 4: Sporting (Por), Kairat Almaty (Kaz)*, Haladas (Mad), Semej (Kaz)
Skupina 5: Etoile Lavalloise (Fra)*, Stalitsa Minsk (Blr), Minerva (Švi), Uddevalla (Šve)
Skupina 6: Riga (Lat), Banjica (Srb)*, Forza (Mak), Tigers Roermond (Niz)
Skupina 7: Luxol St. Andrews (Mal), Lučenec (Slk)*, Akaa (FIN), Georgians Tbilisi (Gru)
Skupina 8: Kauno Žalgiris (Lit), Differdange (Luk), Linz (Avt), Catania (Ita)