hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.01.2022 10:53:39

Slovenija danes v BOJ ZA ČETRTFINALE

Profimedia
Slovenska reprezentanca v futsalu bo danes od 17.30 igrala zadnjo tekmo predtekmovanja na evropskem prvenstvu na Nizozemskem. Njen tekmec v 3. krogu skupine B bo Finska, Slovence pa bi zmaga popeljala v četrtfinale tega tekmovanja.

Na dosedanjih tekmah v skupini B je Slovenija dvakrat igrala neodločeno, s Kazahstanom 4:4, z Italijo pa 2:2. Po dveh krogih vodi Kazahstan s štirimi točkami, Slovenija in Italija sta zbrali po dve, Finska pa točko.

Če bodo Slovenci danes zmagali, se bodo zanesljivo uvrstili med osem najboljših na prvenstvu. Ob uspehu na tej tekmi si bo Slovenija zagotovila tretji četrtfinale v sedmem nastopu na EP.

A svoje račune imajo tudi Finci, čeprav so v najslabšem položaju v skupini: napredujejo lahko, če bodo zmagali, a na drugi tekmi Kazahstan ne sme izgubiti.


Ob isti uri kot bo Slovenija s Finsko igrala v Amsterdamu, bo v Groningenu tekma Kazahstan - Italija. Za napredovanje je Kazahstancem dovolj točka, Italijani morajo zmagati.

Današnja tekma bo peta medsebojna med Slovenijo in Finsko. Slovenija še ni izgubila, najvišjo zmago je dosegal leta 2004, ko je bilo 5:1, leta 2016 je zmagala z 1:0, leta 2017 pa s 3:2. Leta 2016 sta se ekipi na eni od tekem razšli z 2:2. Na letošnjem EP so Finci igrali z Italijo neodločeno 3:3, s Kazahstanom pa izgubili z 2:6.

Na Nizozemskem na EP sicer sodeluje 16 ekip, ki so razdeljene v štiri skupine. Po dve najboljši iz vsake se bosta uvrstili v četrtfinale 31. januarja in 1. februarja. Polfinalni tekmi bosta 4., veliki finale pa 6. februarja.

Na EP so po novem na tekmah dovoljeni tudi gledalci, saj je nizozemska vlada zavoljo izboljšane epidemiološke situacije sprostila ukrepe in dovolila prisotnost navijačev.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike