stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 26.01.2021 21:44:27

Slovenci začeli priprave na Latvijo in Španijo

Grega Wernig
V Mariboru se je zbrala slovenska futsalska reprezentanca, ki jo čaka nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Že v petek bo gostovala v Latviji, 2. februarja pa v Španiji.

Reprezentanca, ki jo vodi selektor Tomislav Horvat, je kvalifikacije začela decembra lani, ko je doma z 12:1 premagala Švico. Zdaj pa sta pred reprezentanco tekmi na tujem. Selektor je nocoj z ekipo že opravil prvi trening, zasedba pa bo trenirala v Mariboru še v sredo, ko bosta na sporedu dva treninga.

V četrtek zjutraj bodo reprezentanti z Dunaja odpotovali v Rigo ter nato od tam v Jelgavo, kjer bo v petek ob 17. uri tudi tekma. S Španci pa se bodo Slovenci merili 2. februarja ob 20.45 v Madridu. S prvotnega seznama Horvat ne more računati na dva igralca: Teo Turk je odpovedal nastop zavoljo službenih obveznosti, Gašper Vrhovec pa je poškodovan. Zato sta bila naknadno povabljena Benjamin Tušar in Tilen Gajser.

"Zelo sem vesel, ker so fantje v dobri formi, dosegajo veliko golov, to nas vse hrabri," je ob vnovičnem zboru povedal Horvat in dodal: "Nocoj smo začeli priprave, ogledali si bomo tudi posnetke in posebnosti Latvije, ki je naš prvi tekmec v tem ciklu. Vse z jasno željo, da pridemo na tekmo optimalno pripravljeni."

Slovenija je doslej šestkrat igrala na evropskih prvenstvih (v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018). Leta 2003 je reprezentanco vodil selektor Darko Križman, na ostalih petih prvenstvih je Slovenija igrala pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika, od jeseni lani pa izbrano vrsto vodi Tomislav Horvat.

To so desete kvalifikacije za EP, v katerih sodeluje Slovenija. Doslej je odigrala 27 tekem, slavila je 21 zmag, pri tem pa vknjižila pet porazov in remi. Slovenija je do danes zabeležila 266 uradnih tekem, prišla je do 119 zmag, 41 remijev in 106 porazov.



Tomislav Horvat je reprezentanco vodil na petih tekmah - od septembra do decembra je z ekipo odigral štiri prijateljske tekme ter še kvalifikacijsko tekmo s Švico. Zbral je štiri zmage in poraz.

Evropska nogometna zveza je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem.

Mesto na EP si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

* Seznam za kvalifikacijski tekmi:
Denis Totošković (Genova), Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli), Žan Koren (Pordenone), Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska), Kristjan Čujec (Dobovec), Žiga Čeh (Dobovec), Benjamin Tušar (Citta di Cosenza), Klemen Duščak (Dobovec), Igor Bratić (Litija), Matej Fideršek (Litija), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone), Jeremy Bukovec (Ptuj), Tjaž Lovrenčič (US Saints Pagnano), Tilen Gajser (Ptuj).

Značke: futsal, reprezentanca

Članki iz rubrike