ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.02.2018 20:24:31

Srbi so si želeli maščevanja, ampak ...

Martin Metelko
Kazahstanska futsalska reprezentanca je prva polfinalistka evropskega prvenstva v Ljubljani, v četrtfinalu je premagala Srbijo s 3:1 (1:0).

Kazahstanci so znova razočarali srbske navijače. Potem ko so pred dvema letoma s 5:2 Srbijo premagali v malem finalu EP, so jo danes izločili še v četrtfinalu letošnjega turnirja in bodo v polfinalu igrali z boljšim s torkove tekme med Španijo in Ukrajino.

Ekipi sta v prvi polovici prvega polčasa pokazali dokaj enakovredno igro, v kateri so imeli oboji kar nekaj priložnosti, med drugim je Slobodan Rajčević že v drugi minuti zatresel vratnico kazahstanskega gola, isti igralec pa je dve minuti zatem kar trikrat streljal v eni akciji, a izida ni spremenil.

Zato pa ga je Serik Žamankulov v sedmi minuti. Douglas Junior je izvedel prosti strel, Miodrag Aksentijević je žogo odbil, a le do Žamanukulova, ki je iz bližine ugnal srbskega vratarja. Ta je sicer moral dvakrat posredovati že v četrti minuti.

V drugi polovici polčasa sta za največ vzdihov poskrbela Dauren Nurgožin, ki je v 13. minuti zatresel prečko s prefinjenim strelom, in Rajčević, ki je v 14. minuti z desne strani zadel vratnico. V 18. minuti je Aksentijević dobro reagiral po strelu Tajnana s kakih petih, šestih metrov, isti dvoboj pa je v 20. minuti spet dobil srbski čuvaj mreže.

kazahstan gw
Grega Wernig
Čeprav so Srbi v uvodu drugega dela nekajkrat streljali proti tekmečevim vratom, pa so v 23. minuti Kazahstanci povedli z 2:0, potem ko je po protinapadu zadel Tajnan. Srbi so pričakovano še naprej pritiskali, si priigrali kar lepo število priložnosti, a zadetka tudi po zaslugi razpoloženega Higuite niso dosegli.


Zelo blizu tega je bil na drugi strani Douglas Junior v 33. minuti, ko je povsem neoviran s petih metrov žogo poslal čez gol. V 36. minuti je upe Srbom le vzbudil Rajčević, ki je pred tem zapravil številne priložnosti, tokrat pa je močno udaril in žogo poslal pod prečko z 1:2.

Le malce zatem je bil ob igri z igralcem več blizu izenačenja Mladen Kocić, ki je z več kot desetih metrov zatresel vratnico. Tudi zadnje minute so Srbi odigrali z igralcem več, pritiskali, a so Kazahstanci zadržali minimalno prednost.

Še več, 23 sekund pred koncem je Douglas Junior prestregel Kocićevo podajo in v prazno mrežo poslal žogo za končnih 3:1.

Srbija - Kazahstan  1:3 (0:1)

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev 5246, sodnika: Cetin (Tur) in Birkett (Ang).

Strelci: 0:1 Žamankulov (7.), 0:2 Tajnan (23.), 1:2 Rajčević (36.), 1:3 Douglas Junior (40.).
Srbija: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Momčilović, Vulić, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović.
Kazahstan: Higuita, Dovgan, Jesenamanov, Douglas Junior, Nurgožin, Šamro, Tajnan, Žamankulov, Sulejmenov, Peršin, Taku, Tursagalov, Orazov.
Rumeni kartoni: Perić, Aksentijević; Tajnan.
Rdeči karton: -

Značke: futsal, ep, četrtfinale

Članki iz rubrike