ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 25.01.2018 10:15:47

Bizjak: Želim si, da ponovimo EP v Belgiji

Selektor Andrej Dobovičnik meni, da ekipi k uspehu na evropskem prvenstvu pripomore tudi 29-letni Dejan Bizjak, za katerim je bogata mednarodna pot, danes pa je član Lazia v elitni italijanski prvi ligi. Za Slovenijo je vknjižil 34 nastopov, dosegel je tri zadetke.

Italija in Srbija
„Na evropskem prvenstvu nas čakata vsaj dve zahtevni tekmi. Potrebujemo eno zmago, da se prebijemo v četrtfinale. Ne bo lahko. Želim si, da ponovimo EP v Belgiji, kjer smo premagali Italijo,“ Dejan začne pogovor pri obračunu s sosedi. Nič pa ne bi imel proti, če uženejo tudi Srbijo. Z obema tekmeca Slovenije je Dejan precej tesno povezan.

Zorko, Đorđević, Božović


Bizjak prihaja s Planine pri Raki. Pravi, da je Dolenjec, doma premorejo vinograd. V mladih letih je pogosto pomagal očetu, zdaj ne več. Šel je v svet. „Že kot otrok sem hotel igrati futsal. A pravega resnega kluba v moji okolici ni bilo. Zato sem šel v NK Krško, kjer sem treniral. Pri tedanjem trenerju Roku Zorku sem se naučil največ. Sedem let sem bil tam, želel je, da se posvetim nogometu,“ se spominja Dejan, ki je pogosto igral po turnirjih. Na enem od teh je navdušil, to je opazil Igor Đorđević, ki mu je pomagal, da je Bizjaka na preizkušnjo povabil srbski klub Ekonomac iz Kragujevca. „Direktno mi je povedal: uredil sem, da so te sprejeli, zdaj je na tebi, da si izboriš mesto. Moja preizkušnja se je s tedna dni podaljšala na 10, potem sem ostal pol sezone. Ogromno sem se naučil od trenerja Ivana Božovića,“ spoštljivo nadaljuje Bizjak, ki se je potem vrnil domov – igral je za tolminski Puntar.

Francija, Malta, Italija
Vnovič je šel prek meje – igral je za francoski Toulon, navdušil je na Malti (lani je bil še drugič imenovan za najboljšega tujega igralca lige) in v Italiji (Forli, Insernio). Vmes se je vračal domov in okrepil KMN Sevnico ter Dobovec Pivovarno Kozel. Danes nosi dres rimskega Lazia. „Vsak dan na vsakem treningu se tepem za svoj položaj in mesto v ekipi. Igralcu, ki pride iz A2 ali B lige ni lahko. Poleg tega nisem imel renomeja, kot ga imata npr. Rok Mordej ali Kristjan Čujec. Sem Slovenec, ki se dokazuje. Zaenkrat mi gre kar dobro, čutim, da mi vse bolj zaupajo. Tu mislim predvsem na obrambne situacije, kjer znam odigrati preprosto. Ni me strah situacij pod pritiskom,“ opiše svoj vsak dan v italijanski prestolnici. Na Apeninskem polotoku pa želi Bizjak ostati in še naprej igrati med elito.

Značke: bizjak, futsal

Članki iz rubrike