mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 18.01.2018 11:44:03

Štendler: Krupje, ki mu ob poslušanju slovenske himne zaigra srce

Na nastop na svojem tretjem evropskem prvenstvu računa tudi 26-letni Tilen Štendler, ki prihaja iz kraja Podbrdo, v dresu Slovenije pa ima 54 nastopov, v katerih je prispeval pet golov. Gre za čvrstega igralca, ki je dovolj iznajdljiv v obrambi, v napadu pa ga krasi močan udarec z razdalje, pravi stroka.

Vse se vrti okoli futsala
Kot večina (so)igralcev iz izbrane vrste je bil tudi sam sprva nogometaš. Igral je za NK Tolmin, potem pa so ga prijatelji navdušili za futsal. „Moje življenje je podrejeno uspehu v futsalu,“ razmišlja Štendler, ki je sprva igra za tolminski Puntar. Danes je v Italiji, bolje rečeno štirikrat na teden odhaja na tuje v Pordenone, dobro uro proč iz Nove Gorice.

Kvalitetna liga


„Je kar naporno. Treniramo dobro in napredujemo. Klub ASD Maccan Prata C5 je urejen in dobro organiziran. Pogoji so izvrstni. Začeli smo v 4. ligi, zdaj smo v tretji ligi," opiše Tilen razmere, ki ga čakajo v Italiji, kjer je nekaj dobrih besed zanj rekel tudi reprezentančni trener vratarjev Alen Pertovt. „Konkurenca v 3. italijanski ligi je močna! Prve štiri ekipe bi se v Sloveniji borile za naslov. Tu igra npr. tudi nekdanji italijanski reprezentant Adriano Foglia,“ še doda Štendler.

Igramo doma
Z dobrimi igrami potrjuje tudi mesto v izbrani vrsti, kjer je debitiral 10. januarja 2013 – bilo je v Kidričem na tekmi proti Norveški. „Vedno je lepo igrati za reprezentanco. Ko zaslišiš himno, zaigra srce,“ ponosno pove Štendler, ki še posebej ceni kapetana Igorja Osredkarja. „Karkoli potrebuješ, Igi pomaga in uredi,“ izstreli Štendler, ki se zaveda, da je Slovenija dobila zahtevno skupino na EP. „Igramo v Stožicah, z nami bo publika, ni se nam treba bati!“ sklene naš tokratni sogovornik, ki je zaposlen v Novi Gorici kot krupje.

Značke: futsal, slovenija

Članki iz rubrike