kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

fu
fu
0 17.01.2018 11:31:43

Širok: To bo krona moje kariere

Za pridih Primorske v futsal reprezentanci skrbi tudi 28-letni Anže Širok, član KMN Oplasta iz Kobarida. Do danes ima Širok v svoji statistiki v dresu Slovenije 25 nastopov in pet zadetkov. Od leta 2015 je standardni član zasedbe selektorja Andreja Dobovičnika.

Perendija za vzor
Anže je po rodu iz kraja Ročinj pri Novi Gorici. V tem kraju je domoval nekdanji drugoligaš Sizif, kjer je kariero pričel tudi bivši slovenski reprezentant Dragan Perendija, ki je bil tudi Anžetov vzornik. Širok se je dobro razvijal, nogomet je igral za Novo Gorico in Tolmin, potem pa začel s futsalom pri ajdovskih Kixih. K njim je šel, ker so mu edini garantirali minutažo v 1. SFL. Po igranju v Gorici je sledila selitev Italijo – v 3. in 4. ligo, kjer je brcal za ekipi Adriatice in Star Five Monfalcone.

Ni bil opažen
„V Italiji so klubi padli v krizo. Sam pri sebi pa sem vedel, da se moram vrniti domov v Slovenijo, če želim opozoriti nase,“ se je zavedal, da goli v nižji italijanski ligi niso dovolj, da bi ga opazili. Sprejel je ponudbo Oplasta, ki se je preizkusil tudi v ligi prvakov (jeseni 2014), Širok in ekipa pa so se pomerili tudi s španskim Interjem, za katerega je nastopal tudi portugalski as Ricardinho.



Večkrat napolniti Stožice
Širok je še danes v Oplastu, vmes je končal študij ekonomije, danes pa dela kot bančni svetovalec. Veseli se domačega evropskega prvenstva. „Verjetno ne bom igral (veliko), morda dobim minuto, a to bo krona moje kariere. Upam in želim si, da naredimo dober rezultat. Da ne bodo Stožice polne le na prvi tekmi, ampak da storimo vse, da bo dober obisk do konca evropskega prvenstva,“ ambiciozno sklene Širok.

Za konec spomni, da ne pozabimo omeniti še eno ime. „Damijan Fon je veliko naredil zame. Med 15. in 18. letom me je vozil naokoli in mi ogromno pomagal na moji športni poti,“ še izvemo od Široka, čigar brat Matija brani barve Domžal.

Značke: širok, futsal, slovenija

Članki iz rubrike