Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.03.2016 14:15:13
Deli članek:

Slovenski futsalisti danes nad Špance

Drago Wernig - TAKA
Alen Fetić

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu se bo danes ob 20. uri v mariborski dvorani Tabor pomerila v tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2016 v Kolumbiji. Nasprotnik Slovenije bo Španija, aktualni evropski prvak. Kljub temu varovanci Andreja Dobovičnika na tekmo ne gredo z belo zastavo.

Svetovno prvenstvo dvoranskih nogometašev bo letos med 10. septembrom in 1. oktobrom v Kolumbiji. Naslov prvaka branijo Brazilci, ki bodo lovili že šesti naslov najboljšega na svetu, dvakrat so bili svetovni prvaki prav tokratni nasprotniki Slovenije v dodatnih kvalifikacijah Španci. Slovenska izbrana vrsta ima s Španijo doslej slab izkupiček - 12 porazov in dva neodločena izida.

Zadnja izločilna faza kvalifikacij poteka med 22. marcem in 14. aprilom, 14 ekip pa se bori za sedem prostih mest na SP 2016. V lovu na vozovnico za Južno Ameriko so ostali Ukrajina, Madžarska, Azerbajdžan, Belorusija, Rusija, Srbija, Španija, Nizozemska, Kazahstan, Slovenija, Portugalska, Poljska, Italija in Slovaška.

Selektor Dobovičnik, ki bo danes ekipo vodil že 142., je za tekmo izbral naslednje igralce: Kristjan Čujec (Nacional Zagreb), Igor Bratić (Oplast Kobarid), Alen Fetić (Maribor), Nejc Hozjan (Montesilvano), Alen Mordej (Dobovec Pivvarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Anže Širok (Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Nacional Zagreb), Damir Puškar (Maribor), Tilen Štendler (Adriatica), Gašper Vrhovec (Dobovec Pivovarna Kozel), Žiga Čeh (Maribor) in Dani Vulikić (Oplast Kobarid).

Pred dvema letoma se je Slovenija pomerila z istim nasprotnikom, dvoboj sta ekipi na prijateljskem srečanju zaključili z izidom 5:5, tokrat pa bo vložek precej večji. Povratna tekma bo 12. aprila v Španiji, prav tako ob 20. uri.