Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
04.02.2016 21:32:11
Deli članek:

Prerano slovo

dp

Slovenska reprezentanca se je poslovila od evropskega prvenstva v Beogradu. Po drugem porazu, tokrat proti Portugalski, so morali fantje selektorja Andreja Dobovičnika spakirati kovčke in se odpraviti proti Ljubljani.

Na drugi tekmi evropskega prvenstva je za Slovenijo nekaj pomenila samo zmaga proti favoriziranim Portugalcem. Vprašanje je bilo, ali bodo Slovenci zbrali dovolj moči za boj s svežimi nasprotniki, ki imajo v svojih vrstah prvega zvezdnika svetovnega futsala Ricardinha.
V slovenski izbrani vrsti je manjkal Rok Mordej, ki si je na prvi tekmi poškodoval rame, Gašper Vrhovec pa je igral kljub bolečinam zaradi modrostnega zoba. Pri Portugalski pa je prav tako manjkal drugi mož ekipe Cardinal, ki je bil suspendiran za obe tekmi skupineskega dela.  
Začetek je bil za Slovence odličen, podoben kot na tekmi proti Srbijo. Naši so se postavili na svojo polovico in Portugalcem zožili prostor ter čakali, da se jim bo ponudila priložnost v protinapadu. Že v peti sekundi tekme je Ricardinho pokazal iz kakšnega testa je, toda Damir Puškar, ki bi verjetno moral dobiti priložnost že na prvi tekmi, je ubranil strel portugalskega čarodeja. Našim se je ob dobrem branjenju hitro ponudila priložnost. Fetić je pobegnil po desni strani, podal na levo do Čujca, ki se je znebil svojega čuvaja in z diagonalnim strelom premagal Vitorja Huga. Lep začetek, toda... Portugalci so bili boljši nasprotnik in vse bolj pritiskali proti našim vratom, a je bil Puškar zelo razpoložen in je ubranil nekaj res nevarnih strelov. Toda v peti minuti so Portugalci izigrali slovensko obrambo, ki je bila le za trenutek nezbrana in žoga je končala v slovenski mreži. Potem so imeli naši, ob portugalski prevladi, tudi nekaj priložnosti, a se je vedno izkazal Hugo ali pa je žoga zletela mimo. Posebej nevaren je bil Vrhovec, ob tem pa je Osredkar odlično pokrival Ricardinha. Slednji je imel sicer Igorja cel čas »na hrbtu«, toda v 16. minuti, se je pred golom izjemno znašel in s peto najprej ukanil našo obrambo in nato še Puškarja.  
Slabo minuto pred koncem prvega dela je imel Čujec lepo priložnost, da zadane z desetih metrov, ko je imel kazenski strel (po šestem prekršku Portugalcev), toda Hugo je strel lepo ubranil. Le dve sekundi kasneje je vse skupaj popravil Vrhovec, ki je z natančnim diagonalnim strelom v levi kot vratarja Hugoja izid izenačil. 40 sekund pred koncem prvega polčasa so imeli Portugalci priložnost, da na odmor odidejo s prednostjo, a je tudi Ricardinho zapravil kazenski strel z desetih metrov oziroma je bil Puškar na mestu.
Drugi polčas so Slovenci začeli sicer malce boljše kot proti Srbiji, saj niso dobili zadetka že v prvi minuti, ampak odpor ni trajal bistveno dlje. Portugalci so še bolj agresivno stopili proti našim, ki so žogo težko pripeljali v napadalno polovico. V 24. minuti je svoje mojstrstvo še enkrat pokazal Ricardinho, našim najboljšim pa je očitno zmanjkovalo moči. Po golu Caryja, ki je zadel na podajo Paulinha v 31. minuti je bilo vse skupaj zelo blizu končne odločitve, ki pa je padla dve minuti kasneje. Slovenski selektor se je odločil, da bo poskusil z igralcem-vratarjem. Puškarja je poklical iz vrat, toda na igrišče   še ni stopil nihče od naših, ko je na sredini Osredkar izgubil žogo in Ricardinho je streljal v prazen gol in seveda zadel. Vse, kar se je dogajalo v nadaljevanju, je bilo samo še rutinska zadeva s portugalske in čakanje na konec z naše strani, dvomov pa že zdavnaj ni bilo več. »Proti Portugalski smo igrali tako kot je treba. Če bi tako igrali na prvi tekmi, bi bilo verjetno vse drugače. Padli smo, a smo padli z dvignjenimi glavami,« je po drugem porazu dejal kapetan Osredkar.  

Portugalska - Slovenija 6:2 (2:2)
Strelci: 0:1 Čujec (3), 1:1 Fabio Cecilio (5), 2:1 Ricardinho (16), 2:2 Vrhovec (20), 3:2 Ricardinho (24), 4:2 Cary (31), 5:2 Ricardinho (33), 6:2 Cecilio (40).