Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fu
fu
02.02.2016 20:55:40
Deli članek:

Katastrofalen poraz

dp

Slovenska reprezentanca v futsalu je v uvodni tekmi desetega evropskega prvenstva v Beogradu izgubila proti Srbiji z 1:5 (1:1).

Izbrance Andreja Dobovičnika druga tekma v skupini A čaka v četrtek, ko bo tekmec Portugalska, četrta s prejšnjega EP. Takrat bo za upe po napredovanju v četrtfinale pomenila le zmaga, morda pa tudi ta ne bo dovolj.
Slovenija je izjemno začela dvoboj, katerega začetni udarec je izvedel ambasador prvenstva Dejan Stanković, nekdanji srbski nogometni reprezentant. Po prostem strelu Roka Mordeja in udarcu Gašperja Vrhovca je žogo pred golom v mrežo v tretji minuti preusmeril Igor Osredkar, za katerega je bil to že 64. zadetek v reprezentančnem dresu.
Po nekaj nevarnih napadih Srbov pa so si v 13. minuti Slovenci priigrali lepo priložnost za podvojitev vodstva, a se je Uroš Kroflič ob strelu malce zapletel oziroma zgrešil žogo. V 14. minuti pa so Srbi izenačili, kazenski streli z desetih metrov je uspešno izvedel Slobodan Janjić.
Srbi so bili nevarnejši do konca polčasa, že po 36 sekundah drugega dela pa so povedli, potem ko je zadel Mladen Kocić. V 27. minuti so gostitelji še povečali prednost, ko je z desne strani zadel še Slobodan Rajčević. Kocić je v 30. minuti zadel za 4:1, kar je že odločilo zmagovalca. Za nameček je v 34. minuti Marko Pršić povedel že na 5:1, ko je zadel prazno slovensko mrežo izpred svojega kazenskega prostora.
Slovenija in Srbija sta sicer pred 11.000 gledalci, kar je četrti največji obisk na prvenstvih stare celine, odigrali deveto medsebojno tekmo, Srbi so dosegli že šesto zmago, Slovenija ostaja pri dveh, enkrat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.