stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Matija Brodnjak
Matija Brodnjak
0 06.02.2023 12:01:10

Nova sezona polna pričakovanj

Boksarski tandem Dejan Zavec in Robert Reher je zelo pomemben za slovenski boks.
BZS
Prejšnji torek je potekala konferenčna skupščina Slovenske boksarske zveze, na kateri je sodelovalo 18 slovenskih boksarskih klubov. Vsi so večinoma že opravili bazične priprave na novo sezono in se že veselijo prvih boksarskih tekmovanj doma in v tujini. Želja BZS je, da bi se slovenska boksarska liga odvijala po celotnem področju Slovenije, saj bi se boksarsko poslanstvo tako razširilo v prav vse slovenske regije.

Toni Turk in Andraž Ciuha postala nova člana disciplinske komisije BZS

Na skupščini so delegati izglasovali Tonija Turka (BK Boxeo Novo Mesto) in Andraža Ciuho (Golden Gloves Gym) za nova člana disciplinske komisije. Oba sta dolgoletna boksarska trenerja in strokovnjaka, ki že nekaj časa delujeta pod okriljem slovenske boksarske družine.



Regionalna liga in slovenska boksarska liga

V naslednji tednih se bosta nadaljevali regionalna liga in slovenska boksarska liga. V februarju bodo slovenski boksarji aktivni tudi na turnirju za memorial Istvana Bocskaija v Debrecenu in na turnirju Strandja v Bolgariji. Marca je predviden odhod v Srbijo na turnir Beogradski pobednik, takrat pa se bo začela slovenska boksarska liga. Državno prvenstvo v boksu bo od 21. do 23. aprila v Mariboru.



Tokrat smo se pogovarjali z vodjo Shony Fight Cluba, kjer Shony Vaš z ženo Mirno in ekipo skrbi za različne borilne veščine v Posavju. Njegova boksarska ekipa ima že dovolj kilometrine, da lahko začne tudi s tekmovalnim boksom. "V svoji sredini imamo mlade tekmovalce, ki bodo tekmovali v slovenski boksarski ligi 2023. Naše prostore smo nadgradili in imamo optimalne pogoje za trening. Zaradi promocije in dviga ravni boksa v naših koncih bi si v letošnji sezoni želeli organizirati tudi kakšen tekmovalni dan. Veseli smo, da poleg preostalih borilnih veščin razvijamo tudi boks, kjer dobro sodelujemo tudi z Boksarsko zvezo Slovenije," je Vaš zadovoljen z razvojem centra s sedežem v Čatežu ob Savi.



ŽBK Maribor bo letos nadaljeval z nastopanjem v regionalni ligi. Trener Igor Rašić se tega že veseli: "Cikel bazičnih priprav je za nami in zdaj že pridno nadgrajujemo treninge za prve borbe. V Mariboru bomo 19. februarja gostili vse boksarske klube iz regionalne lige, kar bo ponovno velik boksarski praznik. Letos bomo vsaj z desetimi boksarkami in boksarji, dvema dekletoma, štirimi mladinci in štirimi člani, prisotni tudi v slovenski boksarski ligi. Lani nam jo je uspelo osvojiti, letos pa verjamemo, da bo boj za vrh zelo oster. Obeta se še večja konkurenca in tega se v ŽBK Maribor tudi veselimo, saj bo liga še močnejša. Z velikim veseljem in pričakovanji zremo v novo sezono!"



Prelomno leto za slovenski boks

Pred novo sezono je zelo pozitivno razpoložen tudi predsednik zveze Robert Reher, ki že nestrpno pričakuje pestro boksarsko dogajanje: "V letu 2022 smo bili izjemno dejavni doma in v tujini. Sam sem resnično ogromno svojega prostega časa investiral v navezovanje novih sodelovanj. Začrtani cilji so nam uspeli, zdaj pa si želimo nadgraditi dobro delo slovenskih klubov. Evropska EUBC in svetovna boksarska zveza IBA sta v nas našli resnega sogovornika, ki lahko deluje na najvišji ravni glede organizacije mednarodnih tekmovanj. Vedno pa se najdejo tudi klubi in okolja, ki jim določene zadeve niso pogodu, vendar jih še enkrat pozivam h korektnemu dialogu, saj samo ta vodi k izboljšanju boksa v Sloveniji. V letošnjem letu si želim SBL še v drugih krajih, kot so Slovenska Bistrica, Rogaška Slatina, Ptuj, Ljubljana ali Maribor. Boks je treba ponesti v boksarske destinacije, kjer bo to dodatna promocija za klube. Imamo izjemne trenerje, ki so željni nadgradnje svojega znanja. Februarja se nam bo pridružil še Gabriele Martelli, s katerim bomo skupaj orali ledino v novem pristopu boksarskega treninga. Pred nami je avgustovsko Schoolgirls/Schoolboys EP v Mariboru, ki bo največji dogodek v zgodovini boksa v Sloveniji. Takšno odgovornost smo prevzeli samo zato, ker vemo, da se bo slovenska boksarska scena združila in bomo naredili nepozaben mednarodni dogodek na evropski ravni. To bo promocija za slovenski boks, šport in turizem v Sloveniji. Vsem skupaj želim uspešno delo s polno mero motivacije v novih boksarskih izzivih!"






Galerija

Članki iz rubrike