stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 16.01.2023 11:35:37

Ko ima srce prednost pred taktiko

Rolando Harb Đuli in Nikola Mihailović iz Đuli Boxing Teama na EP EUBC Schoolboys leta 2021 v Sarajevu
BZS
Evropska boksarska zveza je Boksarski zvezi Slovenije zaupala organizacijo evropskega prvenstva EUBC Schoolboys/Girls 2023. Na področju boksa bo to največji dogodek v Sloveniji, saj bo tekmovalo več kot 400 boksarjev iz večine evropskih držav.

Takšni dogodki so dokaz, da se je v zadnjem obdobju v Sloveniji v boksu delalo zelo dobro, in to je nagrada za dosedanje proaktivno delo z obema zvezama, evropsko EUBC in svetovno IBA. V Mariboru bomo videli tekmovalce, ki bodo v prihodnje tlakovali slovenski in evropski boksarski svet. To bodo zanimivi dvoboji 13- in 14-letnikov iz osmih in devetih razredov osnovnih šol. Tudi novi strokovni sodelavec BZS Gabriele Martelli je presrečen, da bo Slovenija že letos gostila tako pomemben boksarski dogodek.  

Vsi skupaj v slovenski boksarski družini so lahko veseli in ponosni na informacijo, ki jo je posredoval dr. Ioannis Filippatos, predsednik EUBC, da bo Maribor avgusta gostil najboljše evropske borke in borce v boksu, ki se bodo v mestu ob Dravi borili za kolajne. To bo velika priložnost tudi za slovenske tekmovalce in vse navijače, ki bodo bučno podpirali slovenske boksarske upe. Jesenski mednarodni boksarski turnir Silver Belt Tournament je bil očitno vstopnica za še večji in bolj zahteven boksarski dogodek. V naslednjih mesecih nas čaka v slovenskem boksu zelo pestro tekmovalno, izobraževalno in organizacijsko obdobje. Vse to so aktivnosti, s katerimi smo dokazali, da smo sposobni pripraviti izjemne boksarske ambiente in spektakle, ki so očitno navdušili odgovorne na evropskem in svetovnem vrhu. To je gotovo pomembno za razvoj olimpijskega boksa in tudi športnega turizma, ki je v zdajšnjem obdobju v kombinaciji z outdoor aktivnostmi ključno promocijsko sporočilo in povabilo za obisk Slovenije pri Slovenski turistični organizaciji in turističnih partnerjih. Gre torej za nov velik projekt Boksarske zveze Slovenije v povezavi z Zavodom za turizem Maribor, Javnim holdingom Maribor, Športom Maribor in številnimi gostinsko-turističnimi podjetji, ki bodo sodelovali pri realizaciji dogodka.

Doma jih imamo dovolj

Pogovarjali smo se z Rolandom Harbom - Đulijem iz Đuli Boxing Teama, ki ima številne izkušnje z mladimi boksarji. Pred dvema letoma se je udeležil tovrstnega evropskega prvenstva EUBC z Nikolo Mihailovićem v Sarajevu. Povedal je: "To je evropsko prvenstvo, ki je na izjemno visoki ravni glede borb in organizacije. Tukaj boksajo mlada dekleta in fantje, ki to počno s svežino in posebnim zagonom. Pri njih taktika v ringu še ni toliko pomembna in ravno zaradi tega na tovrstnih dogodkih znajo dvigniti gledalce na noge. Zelo sem vesel, da bo tak izjemen dogodek v Sloveniji, še bolj pa v mojem Mariboru, ki je mesto, ki lahko zagotovi zadostno število prenočišč in odličnih pogojev. Čaka nas desetdnevno boksarsko vzdušje, ki bo imelo pozitivne učinke v boksu, saj lahko na takšen način v naša boksarska okolja pridobimo nove obraze. V Sloveniji imamo dovolj potencialnih boksark in boksarjev, ki bodo zastopali Slovenijo na domačem evropskem prvenstvu. Vesel sem, da tudi novi svetovalec BZS Gabriele Martelli ravno v tej generaciji vidi bodoče tekmovalce, saj bo po njegovem trenerskem programu v sodelovanju s slovenskimi trenerji potekala razvojna pot bodočih slovenskih boksarskih prvakov."

Boksarska zveza Slovenija je pripravljena na še višje izzive

Predsednik BZS Robert Reher je prepričan, da bo to leto še bolj aktivno in pomembno za razvoj slovenskega boksa. Zagotavljalo bolj povezano in kakovostno delo s klubi, ki bodo lahko nudili optimalne pogoje za razvoj rekreativnega in tekmovalnega boksa. V BZS so se že začeli pripravljati na osrednji avgustovski dogodek z evropskim pridihom. Čaka jih skupščina Boksarske zveze Slovenije, ki bo v torek, 24. januarja, v Mariboru na sedežu Boksarske zveze Slovenije. Februarja pa je predviden že prvi krog slovenske boksarske lige in prvi delovni obisk Gabriela Martellija v Sloveniji. 

Galerija

Članki iz rubrike