hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 07.11.2022 11:09:22

V Sloveniji še nikoli tako kakovostno

Izjemna boksarska kulisa v dvorani Tabor
Janin Vezonik in Rok Hlade Weis
Maribor in Boksarska zveza Slovenije sta v le dveh mesecih organizirala vse potrebno za premierni dogodek pod okriljem Svetovne boksarske zveze IBA, ki je bil prvi v seriji tovrstnih dogodkov v svetu pod okriljem World Boxing Toura. Naslednje leto imajo Mariborčani zagotovljen turnir v višji kategoriji, turnir Golden Belt.

Tokrat so v Mariboru izstopali bolgarski boksarji, ki so osvojili kar štiri zlate medalje. Sledili so boksarji iz Armenije in Mozambika. Zelo uspešno so nastopali tudi boksarji iz Španije, Avstrije, Srbije in s Hrvaške.

Štiri medalje za slovenske predstavnike

Med 28 državami je tudi Slovenija imela svoje borce, ki so si prislužili štiri bronasta odličja. To so bili Nejc Petrič (do 67 kg), Gal Šepic (do 71 kg), Dejan Leburić (do 75 kg) in Jure Šimunovič (nad 92 kg). Za vse slovenske borce je bil dogodek odličen pokazatelj trenutnega stanja pripravljenosti in zagotovo bo v naslednjem letu Slovenija lahko posegla tudi po medalji žlahtnejšega odtenka. Pomembno je, da se je slovenska boksarska stroka z borci pripravila ter šla junaško v ring po nove zmage in tudi poraze, ki so lahko le motivacija za prihodnost.

Predsednik Reher ponosen in hvaležen

Zagotovo se je po desetdnevnem dogodku vsaj malce umiril utrip predsednika Roberta Reherja, ki je zelo ponosen na svojo ekipo. Pomembno je bilo nenehno biti v organizacijskih pogovorih teh hkrati v stiku s trenerji in vsemi, ki so pomagali našim boksarjem v fazi priprav na turnir v Mariboru.

Po nekaj prespanih nočeh je Robert Reher povedal: "Želim se zahvaliti vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi turnirja Silver Belt v prenovljeni športni dvorani Tabor. Projekt smo potrdili pred dvema mesecema in s tem prevzeli veliko tveganje, zdaj pa lahko rečemo, da smo se odločili pravilno. Svetovna boksarska zveza je potrdila, da se bo naslednje leto v Mariboru izvajal turnir na višji ravni, torej turnir Golden Belt, tako bo tudi lažje uskladiti določena boksarska tekmovanja. Letos je turnir sovpadal z evropskim prvenstvom za ženske v Budvi, kar je vplivalo na število ženskih predstavnic. Zaradi pomanjkanja časa klubi, trenerji in borci zelo težko načrtujejo borbe in zagotovo bo v prihodnjem letu precej lažje. Organizacija prvega dogodka je najtežja, zdaj imamo večino vseh tehničnih stvari že urejenih in preverjenih. Celotna ekipa, ki je skrbela za logistiko, pripravo dvorane, prenose na televiziji, moderiranje, tekmovalni del, komunikacijo, fotografijo, prehrano in nočitve na Pohorju, je bila izjemna. Naši prostovoljci so bili ključni, da je vse potekalo, kot mora. Ob tem bi se rad zahvalil MKC Maribor in ekipi OFEM za veliko pomoč. Naslednje leto jih čaka največji projekt na področju športa v Mariboru in verjamem, da bomo spet sodelovali. Želel bi pohvaliti našo generalno sekretarko BZS Niko Reher, ki je bila neutrudna sila na vseh organizacijskih področjih. Mednarodni pridih pomeni veliko zapletov in sprememb pri urejanju vizumov, časovnic, posebnih želja ekip ... Vse to smo opravili z odliko. Veselim se prihodnjega leta, ko bomo po analizi celoten dogodek dvignili še na višjo raven, da nam bo lahko IBA zaupala še kakšen odmeven boksarski dogodek v Sloveniji. Tudi tako prikazujemo boks kot športno disciplino, ki je vredna ogleda odličnih olimpijskih boksarskih dvobojev v živo."

Sodniki so v Mariboru polagali tretjo zvezdico IBA

Sočasno je v Mariboru potekalo polaganje tretje zvezdice IBA za sodnike, ki je bilo prvič v tem delu Evrope za to najbolj zaželeno raven sojenja, ki daje pogoje za sojenje na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Kandidati bodo v dveh tednih izvedeli svoje rezultate. Celotno izobraževanje in preverjanje je vodil Chris Roberts iz Velike Britanije, ki je vodja razvoja boksa Svetovne boksarske zveze IBA.

Navdušen tudi Dejan Zavec

Naš boksarski šampion Dejan Zavec si je kljub številnim obveznostim vzel čas za obisk mariborskega dogodka, ki ga je navdušil: "V Mariboru sem užival v najkakovostnejšem olimpijskem boksu, ki je bil kadarkoli v Sloveniji. Organizacija je bila izpeljana na najvišji možni ravni in vse stvari so bile opravljene v presežkih. Tudi obisk se bo vsako leto povečeval, saj so letos postavili temelje za naslednje leto. Nič ne gre iz danes na jutri, tudi slovenska boksarska in športna javnost bo na podlagi videnega bolj množično obiskovala dvoboje, ki so bili zanimivi, dinamični ter tudi dramatični. Boksarska zveza Slovenije z Robertom Reherjem na čelu ter z vsemi sodelavci in mestom Maribor je pokazala pravi korak v želeno smer, kar je zagotovo motivacija za prihodnost, da v Mariboru ponovno vidimo najboljše olimpijske boksarke in boksarje. Mogoče se celotna ekipa BZS danes še ne zaveda, kaj so dosegli, a to je bil izjemen dogodek, ki bo odmeval v boksarskih krogih po vsem svetu. Lepo je bilo videti, da je IBA naredila tak premierni boksarski dogodek na svetovni ravni ravno v Sloveniji. Naj še traja dobro sodelovanje z Markom Petričem (IBA) in Robertom Reherjem (BZS), saj je to lahko zelo dobro za razvoj slovenskega boksa." (BZS/PR)

Značke: boks, maribor, silver-belt

Članki iz rubrike