stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

BZS/PR
BZS/PR
0 03.10.2022 12:18:44

Odličen dogodek v Rogaški Slatini

Naca Nikolov Veber v trenerski družbi
BZS
V Rogaški Slatini je potekal 3. pokal občine Rogaška Slatina, kjer smo lahko videli kar 14 zanimivih boksarskih dvobojev.

Gal Šepic je ponovno dokazal, da je v zelo dobri formi, in je prejel pokal za najboljšega boksarja. Aleš Šurbek iz BK Legionar pa je spet dokazal, da s svojo ekipo lahko pripravi odličen boksarski dogodek, medtem ko slovenska boksarska liga v soboto zaradi tehničnih težav ni potekala, datum novega termina bo znan v kratkem.

Domačin Gal Šepic je navdušil na odličnem boksarskem večeru v Rogaški Slatini in po odlično izpeljanem dogodku smo se pogovarjali z Alešem Šurbkom iz BK Legionar, ki je najprej pohvalil svojo ekipo iz Rogaške Slatine, ki je pomagala pri organizaciji zdaj že tradicionalnega dogodka, ki je spet privabil zelo veliko gledalcev. V petek je bilo v Rogaški Slatini kar 14 dvobojev, na katerih so se merili tako mlajši boksarji kot člani, med katerimi so bili trije boksarji, ki so nastopali na evropskem prvenstvu v Turčiji. To sta bila hrvaška reprezentanta in Slovenec Mark Šepic, ki je z zmago nad hrvaškim reprezentantom Luko Božurićem prejel tudi pokal za najboljšega tehničnega boksarja. »Mark je upošteval navodila in taktiko, ki sva jo pripravila s trenerjem Jovanovićem. Višjemu Hrvatu ni uspelo voditi borbe, Mark je dobro odgovarjal na njegovo menjavanje garda in zadeval v gibanju,« je med drugim povedal Šurbek.

Zmago je nad Avstrijcem Deonom Marienom dosegel tudi Dragan Grujić (mladinci do 54 kg). Zmagal je prav tako Sašo Kovačič (člani do 80 kg). Svojo prvo zmago je dosegel nad Gašperjem Namestnikom iz Železničarskega boksarskega kluba Maribor. Poraz z Mariborčanom Luko Rašićem je tokrat moral priznati Gašper Podgoršek, sta pa boksarja prejela pokal za najbolj borben par. Gal Šepic se je meril z Ukrajincem Ilijo Liscukom, ki nastopa za ŽBK Maribor. Kljub slabšemu začetku je v drugi polovici borbe strl odpor Ukrajinca, ki ni zdržal visokega tempa. Gal je prejel pokal za najboljšega boksarja pokala. Pokal za najmlajšo zmagovalko je prejela Lana Skupnjak s Hrvaške. Za najboljšo žensko borbo sta pokal prejeli Naca Nikolov Veber in Čila Radakovič. Pred uradnim začetkom je nastopil naš mladi boksar Anej Plavšak iz Rogatca, v sparingih se je pomeril z avstrijskima boksarjema. Na letošnjem boksarskem večeru so sodelovale ekipe s Hrvaške, Madžarske, iz Avstrije in Slovenije.

Poziv prostovoljcem pri organizaciji turnirja Silver Belt v Mariboru

V Mariboru je potekala tiskovna konferenca, kjer je Nika Reher, predstavnica za odnose z javnostjo, predstavila okvirje boksarskega tekmovanja, kot ga v Sloveniji še ni bilo. O dogajanju glede svetovnega pokala Silver Belt v Mariboru smo že in še bomo poročali, saj je to zelo pomemben dogodek za celo Slovenijo, kjer se bo borilo več kot 400 boksarjev iz kar 20 držav. Robert Reher je s svojo ekipo v zaključnih dogovorih glede izvedbe turnirja, ki je zelo velik zalogaj za Maribor in boksarsko zvezo. Vsi zelo pozitivno gledamo na celotno dogajanje, saj bomo imeli vsi pozitivne učinke od dogodka. Pozivamo vse, ki bi želeli sodelovati kot prostovoljci na tem dogodku, ki bo potekal od 19. do 29. oktobra, da obiščete stran Mladinskega kulturnega centra Maribor www.mkc.si, ki tesno sodeluje z organizacijsko ekipo. Skozi prostovoljstvo boste lahko od blizu spoznali to plemenito borilno veščino in ustvarili nepozabne spomine v družbi najboljših olimpijskih boksark in boksarjev. Na tiskovni konferenci BZS je bila tudi gostja Tanja Veber iz MKC-ja, ki je predstavila aktivnosti, vezane na športni dogodek, ki je neke vrste priprava na Olimpijski festival evropske mladine, ki ga Maribor gosti prihodnje leto. Tiskovno konferenco na sedežu BZS v Mariboru je vodil priljubljeni moderator Boštjan Klun, ki je s svojo ekipo prav tako aktivno vpet v športni dogodek leta v Mariboru.



Galerija

Članki iz rubrike