Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bu
bu
0 27.07.2021 10:20:38

SLOVENIJA V EKSTAZI: Imamo novo medaljo, izjemna Tina v finalu lovi zlato!

Reuters
Tina Trstenjak se bo v finalu pomerila za zlato medaljo.

Slovenska judoistka Tina Trstenjak se je na olimpijskih igrah v Tokiu uvrstila v finale v kategoriji do 63 kg. V polfinalu je bila po iponu boljša od Italijanke Marie Centracchio. V boju za drugo zlato kolajno na OI se bo pomerila proti Francozinji Clarisse Agbegnenoum, ki je v drugem polfinalu premagala Kanadčanko Catherine Beauchemin-Pinard.

Tridesetletna Celjanka se bo v kultni judoistični dvorani Budokan v finalu borila za drugo zlato kolajno, potem ko je pred petimi leti slavila v Riu. V finalu je takrat premagala prav Francozinjo Agbegnenoujevo.


Kljub težavam s hrbtom, kot je po drugem krogu poročala RTV Slovenija, se je Trstenjakova tudi borbe v polfinalu lotila zelo napadalno. Več je napadala in si najprej po polovici dvoboja priborila točko z vazarijem, nato pa ji je uspel še prijem na tatamiju. Po desetih sekundah na hrbtu je Italijanka, sicer 27. na svetovni lestvici, morala priznati premoč slovenski judoistki.

Trstenjakova je v prvem krogu po 6:14 minute oziroma 2:14 minute dodatnega boja za zlato točko ugnala Južnokorejko Heeju Han. V drugem krogu je nato po dveh vazarijih 23 sekund pred iztekom rednega dela vseeno zanesljivo premagala Španko Cristino Cabana Perez.

V boj za drugo kolajno v karieri na OI pa je prišla po podaljšku in zmagi v četrtfinalu proti Venezuelki Anriquelis Barrios.

Značke: trstenjak, judo, tokio

Članki iz rubrike