reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bu
bu
0 07.12.2020 09:05:12

MAYWEATHER se vrača, naslednji tekmec pa VELIKANSKO PRESENEČENJE! Boril se bo z veliko zvezdo

Ameriški boksar se bo v ekshibicijskem dvoboju pomeril z zvezdnikom Youtuba.

Upokojeni ameriški boksar Floyd Mayweather je na Instagramu naznanil, da se vrača v ring. Kot poročajo agencije, se bo 20. februarja v revialnem dvoboju pomeril z znano osebnostjo z Youtuba in družbenih omrežij Loganom Paulom. Paul je že potrdil, da "gre za uradni dvoboj".

Zdaj 43-letni Mayweather velja za enega najboljših boksarjev vseh časov, saj je v poklicni karieri ob 50 zmagah ostal neporažen in v petih težnostnih kategorijah osvojil 12 naslovov svetovnega prvaka.

V boju s 25-letnim Paulom je Mayweather seveda favorit, saj bosta na strani 25-letnega tekmeca le mladost in višina. Gre za neizkušenega nasprotnika s samo enim profesionalnim nastopom, ki ga je novembra lani izgubil. Kljub temu je Paulu, ki ima na Youtubu več kot 22 milijonov sledilcev, uspelo izzvati slovitega boksarja na dvoboj, a se je moral truditi več mesecev.



Zadnji resen dvoboj je imel Mayweather leta 2015 z Andrejem Bertom, nato pa je avgusta 2017 v Las Vegasu v odmevni ekshibiciji premagal slovitega UFC-borca Conorja McGregorja s tehničnim nokavtom in takrat zaslužil neverjetnih 275 milijonov dolarjev. Šlo je za neenakopraven dvoboj, saj McGregor nastopa v mešanih borilnih veščinah, ne pa v boksu. Decembra lani se je udeležil še ekshibicijskega tekmovanja na Japonskem in premagal kikbokserja Tenšina Nasukavo.

Sicer pa je družina Paul tesno povezana z boksom. Aktiven boksar v revialnih nastopih je tudi Loganov brat Jake. Ta je prejšnji teden premagal nekdanjega igralca lige NBA Nata Robinsona v predborbi boksarskega večera, v katerem sta se kasneje udarila Mike Tyson in Roy Jones.

Kot se za profesionalni šport spodobi, bodo zazvonile tudi blagajne. Prenos dvoboja bo plačljiv, stal pa bo med 25 in 70 dolarji.

Značke: boks, mayweather

Članki iz rubrike