mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.12.2019 18:10:47

Gombocu in Štangarjevi peti mesti

alesfevzer.com
V Qingdau na Kitajskem se je začel letošnji masters v judu. Uvodni dan sta peti mesti slovenskemu taboru priborila Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kg in Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg.

Štangarjeva, bronasta z letošnjega EP, je imela enega težjih dvobojev že uvodu s Srbkinjo Milico Nikolič, s katero se dobro poznata s tekmovanj in treningov. Tokrat je bila spet uspešnejša Ljubljančanka z odločilno tehniko v podaljšku, v parterju je nato ugnala Izraelko Shiro Rishony in v četrtfinalu še Španko Julio Figueroo, s katero je letos skupaj stala na stopničkah na evropskih igrah v Minsku.

V polfinalu je Štangarjevo nato ugnala Mongolka Naranceceg Gaanbatar, ki je bila od Slovenke boljša letos tudi na svetovnem prvenstvu v Tokiu, na grand slamu v Združenih arabskih emiratih pa je slavila tekmovalka Olimpije. Mongolka je slovensko reprezentantko presenetila že v uvodu in za zmago potrebovala vsega 15 sekund. V boju za bron je morala Štangarjeva priznati premoč še Ukrajinki Irini Dolgovi.


Gomboc je v uvodnem dvoboju ugnal tretjega z letošnjega evropskega prvenstva Gruzijca Bagratija Niniašvilija, nato pa v izkušenega Izraelca Tala Flickerja in v četrtfinalu še aktualnega evropskega prvaka Ukrajinca Georgija Zantaraio. Vse dvoboje je Gomboc dobil v podaljšku. Gruzijec je izgubil po tretji kazni, proti Izraelcu pa je Gomboc dosegel vazari po skoraj dveh minutah dodatnega boja, proti Ukrajincu po minuti.

V polfinalu je Gomboc v parterju izgubil dvoboj s kasnejšim zmagovalcem 21-letnim Manuelom Lombardom iz Italije, ki je uspehu na grand slamu v Abu Dabiju dodal še slavje na Kitajskem, Gomboca pa je letos ugnal že v Düsseldorfu. Prekmurec, ki nastopa za ljubljanski Bežigrad, je bil nato neuspešen tudi v popravnem izpitu za bron, ko je moral priznati premoč drugemu Gruzijcu Važi Margvelašviliju, še enemu nosilcu brona z letošnjega EP v Minsku.

Anja Štangar v kategoriji do 52 kg in Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg sta izgubili uvodna dvoboja.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike