ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 29.10.2018 14:43:17

Velenškova in Apotekerjava sedmi v Abu Dabiju

Slovenski judoistki Anamari Velenšek in Klara Apotekar sta zadnji dan grand slama v Abu Dabiju osvojili sedmo mesto. Tako Velenškova v kategoriji nad 78 kilogramov kot Apotekarjeva v kategoriji do 78 kilogramov sta izgubili borbi v repesažu, morebitni zmagi bi jima prinesli boj za bronasto odličje.

Apotekarjeva je v prvem krogu premagala Avstrijko Bernardette Graf, v četrtfinalu je izgubila borbo z Nemko Anno Mario Wagner. V repesažu jo je nato porazila še Kitajko Zhenzhao Ma.


Velenškova, dobitnica brona v kategoriji do 78 kilogramov na zadnjih olimpijskih igrah v Riu 2016, je bila v uvodnem krogu prosta, v drugem je morala priznati premoč Francozinji Anni Fatoumati Bairo, v repesažu še Azerbajdžanki Irini Kindzerski, ki jo je premagala z iponom.

Preostali slovenski judoisti so se borili v soboto in nedeljo. Prvi dan je bil zanje slab, vsi so ostali brez uvrstitve. Drugi dan je Andreja Leški v kategoriji do 63 kilogramov osvojila srebrno kolajno. Tina Trstenjak je v isti težnostni kategoriji osvojila bron.

Članki iz rubrike