pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

bu
bu
0 23.09.2018 08:17:41

BOSKARSKI SPEKTAKEL se je na polnem Wembleyju končal SPEKTAKULARNO (foto + video)

Reuters
Bil je na kolenih, potem pa se je dvignil kot feniks iz pepela ter ostal boksarski kralj sveta.

Britanski boksar Anthony Joshua je ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji v kar štirih različicah: WBA, IBF, WBO in IBO, potem ko je pred 80.000 gledalci na slovitem Wembleyju v Londonu premagal Rusa Aleksandra Povetkina. Osemindvajsetletni Joshua je zmago nad 11 let starejšim Rusom slavil s tehničnim knockoutom v sedmi rundi.

joshua 4
Reuters


Čeprav je bil Povetkin šest rund boljši nasprotnik, ni zdržal do konca. Joshua je v sedmi rundi po nizu sijajnih udarcev dočakal svojo priložnost, dvakrat na tla podrl ruskega tekmeca in končal zgodbo.

Nikoli do zdaj še ni nihče tako dominiral proti Joshui, a to ni bilo dovolj. Svetovni prvak je v sedmi rundi prišel do priložnosti in ubranil naslov prvaka, s to zmago pa je zmagoviti niz podaljšal na 22 borb, od tega jih je 21 odločil s knockoutom, edini, ki je dvoboj z njim končal na nogah, je bil Joseph Parker marca letos.

"Aleksander Povetkin je bil težak izzivalec, kar je dokazal tudi danes, ampak moj glavni cilj je bil zmaga. Tekmec je dobro sprejel udarce v glavo, potem pa sem spoznal, da mu težje padejo udarci v telo. Ta dvoboj sem dobil v sedmi, lahko pa bi ga v deveti ali 12. rundi," je dejal Britanec takoj po slavju in dodal, da bodo njegovega naslednjega tekmeca najverjetneje odločili navijači po anketi na družabnih omrežjih.

joshua 1
Reuters


"Koga želim tukaj prihodnje leto? Wilderja! On je številka ena. Ampak, naj pride, kdor želi. V vsakem primeru bo pretepen," je bil vendarle odločen Joshua. 

Anglež je že drugič nastopil na Wembleyju. Pred dvema letoma je v angleškem hramu nogometa premagal Vladimirja Klička, s čimer je prišel do treh svetovnih naslovov, četrtega pa je dobil z zmago nad Josephom Parkerjem v svoji zadnji borbi. Edini pas, ki mu zdaj še manjka, je naslov po različici WBC, ki ga v rokah drži Američan Deontay Wilder, ki se bo 1. decembra v Los Angelesu boril proti Tysonu Furyju.

Joshua bi se sprva moral pomeriti z Wilderjem, da bi imel možnost postati nesporen težkokategorni svetovni prvak, a so pogajanja padla v vodo.

Anthony Joshua
Profimedia


Za Povetkina, ki je bil leta 2016 suspendiran zaradi dveh zaporednih pozitivnih dopinških testov v enem letu, je bila to 36. borba in šele drugi poraz. Edini poraz prej je doživel pred petimi leti v Moskvi, ko je po enotni sodniški odločitvi izgubil proti Vladimirju Kličku.

Dvoboj Joshua - Povetkin je bil med drugim tudi obračun nekdanjih olimpijskih prvakov. Joshua je osvojil olimpijsko zlato na igrah v Londonu leta 2012, Povetkin pa je slavil leta 2004 v Atenah.

Britanec je v žep pospravil 20 milijonov funtov, Povetkinu pa je pripadla "tolažilna" nagrada v višini šestih milijonov.

joshua 2
Profimedia

wembley boks
Reuters

Značke: boks, anthony-joshua

Članki iz rubrike