Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.03.2018 14:57:05

Gomboc peti v Jekaterinburgu, dekleti brez uvrstitve

Slovenski judoist Adrian Gomboc je na grand slamu v Jekaterinburgu osvojil peto mesto v kategoriji do 66 kilogramov. Nastopili sta še dekleti Kaja Kajzer (do 57 kg) in Andreja Leški (do 63 kg) in ostali brez uvrstitev.

V Jekaterinburgu je ta konec tedna na sporedu tekma svetovnega pokala za veliki slam. V konkurenci 262 judoistk in judoistov iz 34 držav sveta je danes nastopila tudi tričlanska slovenska ekipa.

Največ uspeha je imel Adrian Gomboc, ki je med borci do 66 kg osvojil peto mesto. Najprej je premagal Maročana Abderrahmaneja Boushito, nato je izgubil proti Rusu Abdulaju Abdulžalilovu. V repasažu je Prekmurec, ki zdaj trenira v klubu Bežigrad pri Roku Drakšiču, ugnal Mongolca Baskhuuja Yondonperenleia, v borbi za bron pa je moral priznati premoč Belorusu Dzmitrju Minkouju.



V izredno izenačenem dvoboju sta morala tekmovalca v podaljšek, zamudila sta vsak svoje priložnosti, imela po dve kazni, na koncu pa je bila v 58. sekundi za evropskega podprvaka Gomboca usodna tretja kazen.

Kaja Kajzer je uvodoma izgubila proti Rusinji Anastasiji Konkini, Andreja Leški pa proti Rusinji Kamili Badurovi, obe slovenski reprezentantki pa sta s tem ostali brez uvrstitev. V nedeljo bodo v Jekaterinburgu na sporedu še težje kategorije, brez slovenskega zastopstva.

Značke: judo, svetovni pokal

Članki iz rubrike