andrej murko foto Odkrito.si

Zmagovalcu šova na Pop TV propadla gostilniška ...

mravlja eksplodirajoca Svet24.si

Samomorilske mravlje se razstrelijo za zaščito ...

melania trump-voščena lutka-newyork Svet24.si

FOTO: Jim je uspelo? V središču je Melania, ki ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

melania in donald Trump Njena.si

Melania čez noč navdušila Američane!

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

STA
STA
0 12.12.2017 22:02:06

Fury bo spet lahko boksal

Reuters
Britanski boksar Tyson Fury, nekdanji svetovni prvak težke kategorije, bo spet lahko tekmoval. Danes se je namreč iztekla prepoved nastopanja zaradi dopinškega prekrška - neposredno sicer nikoli ni priznal jemanja dopinga -, tako da pred vrnitvijo v ring obstaja le še ena formalna ovira, saj mora spet dobiti licenco.

Furyja so zaradi dopinških prekrškov pri britanski boksarski zvezi kaznovali z dvema letoma prepovedi nastopanja, čeprav je Fury vztrajal, da nikoli ni namenoma jemal prepovedanih sredstev. Kazen se izteče v torek opolnoči.

Z britansko boksarsko zvezo je sklenil kompromis glede prestajanja kazni in dveletne prepovedi oziroma odvzema dosežkov, izbrisali so mu le del dosežkov po decembru 2015. Tako njemu kot bratrancu Hughieju Furyju je britanska protidopinška agencija izrekla kazen zaradi uporabe steroida nandrolona.

Fury je zadnjič nastopal novembra 2015, ko je v boju za naslov svetovnega prvaka premagal Vladimirja Klička. Oktobra lani so mu odvzeli licenco, vrniti pa je moral tudi pasove prvaka verzij WBO, WBA in IBF.

"S Hughiejem sva si prizadevala dokazati, da nisva kriva. Vesel sem, da smo se dogovorili z UKAD in da lahko spet tekmujem brez oznake, da sem dopinški goljuf," je sporočil Fury. "Naslednje leto se bom vrnil na področju, kjer sem najboljši. Spet bom pridobil naslove, ki so v resnici moji."

Posredno pa je že izzval svetovnega prvaka verzij WBA in IBF Anthonyja Joshuo, saj mu je ena Twitterju namenil tole: "Kje si, fant? Prihajam pote ... zdaj ni več nobene ovire na poti!"

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike