favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

gp
gp
0 13.09.2017 11:25:10

Denis Porčič Chorchyp: Nisem še rekel zadnje

osebni arhiv
Denis Porčič Chorchyp, Podkorenčan, jekleni Gorenjec, bo v soboto nastopil na prireditvi Legends Collide, ki jo pripravlja ruska organizacija W5.

Denis je po glasbenih in tudi filmskih vlogah športno zaslovel na državnem nivoju, saj njegovo življenje spremlja karate. Po prvi profesionalni borbi po pravilih K-1 pa je kljub porazu proti Hrvatu Paladinu spoznal, da je borilni svet del rahlo krutega in predvsem resničnega sveta. V 15 dvobojih je desetkrat zmagal, od tega petkrat z nokavtom. Chorchyp trdo trenira, saj je njegov nasprotnik Ivan Stanić deset centimetrov višji in bolj izkušen.

»Veliko delam s Primožem Kozoletom, ki me tudi redno spremlja na borbah. Treniral sem v Avstriji, pa tudi v koprskem boksarskem klubu, kjer sem se povezal z Markom Vidnjevičem. V Kopru so povezani s podjetjem Alma Mater Europea, ki omogoča fizioterapije, sprostitve in psihične priprave. Veliko dela prevzame tudi moja desna roka Lea Teršeglav, ki ublaži vse pritiske dela in priprav,« je povedal Denis.

Nedolgo nazaj je Chorchyp plesal na malih ekranih in požel simpatije po vsej Sloveniji, v soboto pa bo moral plesati v krvoločnem ritmu. »Borci smo vzdržljivi in to priložnost, ko je v Slovenijo prišla organizacija W5, moramo izkoristiti. Dve leti je minilo od zadnje borbe, zdaj pa bom dokazal, da še nisem za staro šaro. To bo velika reklama za borilni šport v Sloveniji, prepričan pa sem, da bo to izjemen spektakel.«

Chorchyp je še vedno aktiven v glasbenih vodah, njegovo športno življenje pa je njegov hobi. »Moj ’šiht’ je moja zabava,« je dejal 37-letni Chorchyp, ki v Kopru računa tudi na številno občinstvo: »Pridite nas spodbujat v Koper. Tam boste videli, kako morajo borci trikrat v treh minutah pokazati vse, kar so trenirali nekaj mesecev. Verjemite, spektakel je zagotovljen.«

Članki iz rubrike