Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.06.2017 12:59:01

Bronasta Anamari Velenšek na prvi mednarodni test

Ana Velenšek
alesfevzer.com
Celjska judoistka Anamari Velenšek, ki je lani kljub hudi poškodbi kolena osvojila bronasto kolajno na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, se vrača v mednarodno areno. Potem, ko je marca na Prevaljah nastopila na državnem prvenstvu, jo ta konec tedna čaka velika nagrada v mehiškem Cancunu.

"Nekje mora začeti tekmovati. Pomembno je, da najprej dobro nastopi na grand prixih in grand slamih, da dobi tisti pravi tekmovalni občutek, preden jo pošljemo na največje tekme. Brez izkušenj s teh tekem pač ne more na EP in SP," je to pokomentiral njen trener Marjan Fabjan, ki je s tekmovalko končno našel skupni jezik, da je vnovič zagrabila na treningu. "Trenira res dobro," je ocenil kritični Celjan, ki zahteva stoodstotno predanost športu, plod tega so kar štiri različne tekmovalke, ki so že segle po olimpijski kolajni, Urška Žolnir in Tina Trstenjak celo po zlati.


Velenškova, ki je dolgo okrevala po poškodbi kolena, trenira po nekoliko prilagojenem programu, kar v Sankakuju trenutno počne tudi Roki Drakšič, ki potem, ko je izpustil letošnje EP v Varšavi, v judu tudi še ni rekel zadnje besede. A težav v klubu s poškodbami je kar nekaj in Fabjan je potrdil, da se evropska, svetovna in olimpijska prvakinja Tina Trstenjak trenutno pripravlja na Japonskem, a tudi ona zaradi poškodbe dela po okrnjenem načrtu priprav.

Pri Velenškovi bo v Mehiki zanimivo videti tudi, kako se bo znašla v težki kategoriji, saj je doslej tekmovala v kategoriji nižje. Ob njej bo Slovenija med 183 tekmovalci iz 38 držav zastopana še s šesterico borcev - judoistoma Matjažem Jerebom in Martinom Hojakom ter judoistkami Marušo Štangar, Anjo Štangar, Kajo Kajzer in Andrejo Leški.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike