Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
04.06.2016 14:24:54
Deli članek:

Pa četudi bodo ljudje pozabili kako lep sem bil

Svet je združen v žalovanju za enim največjih športnikov vseh časov, za ikono dvajsetega stoletja, ki je bila že za časa življenja večja od življenja samega.

"Lebdi kot metulj, piči kot čebela. Njegove roke ne morejo zadeti, kar njegove oči ne vidijo." Poleg številnih zapisov, videoposnetkov in fotogalerij so se tudi na socialnih omrežjih številni poklonili enemu največjih boksarjev vseh časov, ki pa je bil precej več kot to. Nekaj besed so mu v spomin zapisali številni iz vseh sfer javnega življenja. Politiki, glasbeniki, filmski zvedniki, pisatelji in seveda tudi športniki ter boksarji na čelu z Mikeom Tysonom, vsi pa o njem govorijo z izbranimi besedami, kot viru inspiracije.

Pa sam Muhammad Ali, kako bi si on želel, da se ga spominjajo? "Rad bi, da se me spominjate kot moža, ki je trikrat osvojil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji, ki je bil zabaven in ki se je do vseh obnašal pošteno. Kot človeka, ki ni nikoli gledal zviška na tiste, ki so ga občudovali in ki je pomagal ljudem kolikor je le mogel. Kot človeka, ki je ne glede na vse stal za svojimi prepričanji. Kot človeka, ki je hotel združiti človeštvo prek vere in ljubezni. In če je vse to preveč, potem se bom zadovoljil, da se me spominjate le kot sijajnega boksarja, ki je postal vodja in šampion svojega ljudstva. Ob tem pa me ne bo motilo niti, če bodo ljudje pozabili kako lep sem bil,“ je zapisal pred leti v svojih spominih. Besede, ki čudovito povzamejo lik in delo Muhammada Alija.