Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.05.2016 09:46:00
Deli članek:

Pacquiaa ne bo na OI

Reuters
Teroristom bi prav prišel pri barantanju.

Pacquiao je v petek dejal, da ne bo nastopil na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, četudi bodo tam lahko nastopali poklicni boksarji. S tem so Filipinci ostali brez najresnejšega kandidata za olimpijsko zlato.

Pacquiao je bil maja izvoljen v senat, še vedno pa sanja, da bi postal filipinski predsednik. Kot razlog za neudeležbo na igrah, je Pacquiao navedel politično kariero, na katero se namerava zdaj precej bolj osredotočati.

"Odločil sem se, da se bom posvetil politični karieri, to dolgujem tistim, ki so me volili," je dejal osemkratni svetovni prvak in narodni heroj Filipincev.

Sedemintridesetletni Pacquiao je že pred tem razkril, da je bila njegova zmaga proti Američanu Timothyju Bradleyju prejšnji mesec zadnja v njegovi karieri, prav zato, da se bo lahko posvetil političnim ambicijam.

A Filipinec si še ni povsem zaprl vrat, saj je prav tako dejal, da še ne izključuje povsem avgustovske olimpijske slave ali povratnega dvoboja za velike denarce proti Američanu Floydu Mayweatherju. O tem bo boksarski svet odločal na kongresu v Lozani prihodnji teden.

Filipini so olimpijski palček, prvič so na igrah nastopili leta 1924 v Parizu in doslej osvojili devet bronastih in srebrnih kolajn, pet od tega v boksu. Pacquiao na igrah še nikoli ni nastopil, je bil pa v Pekingu 2008 nosilec zastave. Do zdaj se je za igre v Riu de Janeiru kvalificiralo 11 filipinskih športnikov, dva iz boksarskih vrst.