Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hh
hh
19.03.2016 15:29:13
Deli članek:

Hulku 102 milijona evrov

vszi

Nekdanji profesionalni rokoborec Hulk Hugan, ki je bil zvezda wrestlinga v ZDA, je tožil spletno stran Gawker in dobil astronomsko odškodnino.

In zakaj je Hulk tožil spletno stran? Ker so na Gawkerju leta 2012 objavili video posnetek spolnega občevanja Hulka in prijateljeve žene. Hulk je spletno stran tožil, ker je menil, da je to vdor v njegovo zasebnost, ob tem, da to ni novica, ki bi bila pomembna za javno obveščenost. In sodišče na Floridi oziroma porotniki so ugodili Hulkovem zahtevku in naložili lastnikom spletne strani kar 115 milijonov dolarjev kazni.
Hulkov odvetnik David Houston je dejal, da pred objavo posnetka niso stopili v stik s Hulkom ali omenjeno žensko in dodal: "To ni samo zmaga za Hulka, ampak za vse, ki so žrtve tabloidnega novinarstva."
Spletna stran Gawker je znana po tem, da zelo agresivno sledi in objavlja posnetke znanih osebnosti in da imajo pravico za to, ker so javne osebnosti. Razsodba v korist Hulka bi bila lahko precendenčna in bi lahko vodila do podobnih tožb drugih spletnih strani, ki objavljajo posnetke in fotografije znanih ljudi.  
Odškodnina, ki jo je dobil Hulk Hogan, rojen kot Terry Bollea, je v veliki meri za njegove duševne bolečine, ki jih je utrpel po objavi posnetka, poleg tega pa naj bi škodila njegovi profesionalni karieri.