Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.02.2016 10:50:02
Deli članek:

Pacquiao še enkrat z Mayweatherjem?

Čeprav je filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao januarja napovedal, da ima pred seboj le še en dvoboj, aprilskega s Timothyjem Bradleyjem, nato pa se namerava upokojiti, si bo zdaj morda premislil. Ogreval naj bi se namreč za še en obračun z z Američanom Floydom Mayweatherjem.

Pacquiao se namerava posvetiti politični karieri, najprej bo skušal priti do senatorskega mesta, nato pa še do mesta filipinskega predsednika. S Timothyjem Bradleyjem bo boksal 9. aprila.

Filipinski zvezdnik je v svoji karieri dobil 57 dvobojev, 38 s knockoutom, šest jih je izgubil, dva sta se končala brez zmagovalca. Zadnjič je boksal maja lani, ko se je pomeril prav z Američanom Floydom Mayweatherjem in izgubil. Prav morebitni povratni dvoboj s tem boksarjem naj bi bil zanj velik motiv.

Reuters

"Težko je reči. Vem, da sem napovedal slovo, a boks mi pomeni ogromno. Težko je," je dejal boksar, ki je v domovini med največjimi športnimi zvezdniki, njegov vzpon od revnega fanta do milijonarja pa je tudi zgled za številne rojake, ki se borijo z revščino. "Ne vem, kje sem v primerjavi s samim seboj pred desetletjem. Še vedno pa sem vsak dan na treningu, tako da mislim, da sem pripravljen," je še dejal 37-letni boksar.

O tem, da je bila napoved slovesa morda prehitra, je prepričan tudi njegov mentor Freddie Roach, še posebej, če bo v aprilskem obračunu uspešen. "Zdaj je v ospredju njegova bitka za senatorsko mesto. A ga poznam, težko se bo popolnoma odpovedal boksu," je dejal ameriški trener.

Pacquiao ima sicer pri kandidaturi za senatorja nekaj težav, za zadnjo je poskrbel, ko je v enem od nastopov na televiziji homoseksualce primerjal z živalmi. Po plazu kritik na družbenih omrežjih se je za svoje besede, prav tako v videu na svojem profilu na Instagramu, že opravičil.