Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
26.06.2015 16:26:24
Deli članek:

Poškodoval tekmeca in ga odnesel v prostor za oskrbo

Belorus Scjapan Papu je na evropskih igrah osvojil zlato medaljo v borilni veščini sambo, precej pozornosti pa je bil deležen zaradi prijateljske poteze po koncu dvoboja za zlato medaljo.

Papu se je za zlato medaljo v kategoriji do 74 kilogramov spopadel z domačinom Amilom Gasimovim. Slednji je bil v svoji kategoriji favorit za zlato, v njegovo zmago pa je verjela tudi večina azerbajdžanskih navijačev. Toda tisti, ki so na koncu pričakovali zlato medaljo so bili razočarani, v trenutku po dvoboju pa tudi v rahlih skrbeh.

Beloruski borec je namreč spretno vkleščil nogo domačega aduta, zaradi česar je moral slednji dvoboj predati. Po borbi ga je noga precej bolela, z veliko težavo pa je naredil nekaj korakov. Zmagovalec dvoboja mu je hitro priskočil na pomoč, si ga nadel na rame in ga na navdušenje prisotne množice odnesel v prostor namenjen zdravniški oskrbi.

Nesrečni Gasimov se je nato vrnil na podelitev medalj in prejel zasluženo srebro, z njegovim kolenom pa naj ne bi bilo nič hujšega. Po prvih ocenah naj bi šlo le za rahlo nategnjene vezi.