princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

rp
rp
0 02.08.2014 11:43:19

Poškodbe edina težava

Grega Wernig
Vse bližje je glavna tekma sezone, SP v Čeljabinsku, kjer bo Slovenijo zastopalo 11 predstavnikov, a ne tudi Lucija Polavder.
Luca je po poškodbi, ki jo je staknila na ekipnem delu aprilskega EP v Montpellieru, maja prestala operativni poseg, ko so ji odstranili polovico strganega zadnjega meniskusa in ji pobrusili poškodovan hrustanec. Vaj z nogami še ne more delati, po najboljših močeh se trudi ohranjati moč v zgornjem delu telesa, zdaj pa začenja rehabilitacijo v Zrečah.

Po oceni trenerja Marjana Fabjana se bo k resnim treningom in tekmovanjem v najboljšem primeru vrnila oktobra, SP v Čeljabinsku pa bo že drugo, ki ga bo morala izpustiti, potem ko je trener iz še vedno ne povsem pojasnjenih razlogov lani ni uvrstil v ekipo za SP v Riu de Janeiru. "Pri čistem počepu in obremenitvah čutim bolečine. Doktor Iztok Pilih mi je dejal, da se lahko zgodi, da bodo zaradi obrabe ostale. Že pred desetimi leti sem namreč imela operirane vezi na obeh kolenih. Ko bom končala 14-dnevno rehabilitacijo v Zrečah, bo bolj jasno, kako in kaj. Vsekakor upam na najbolje," nam je Grižanka zaupala o svojem trenutnem počutju.

SP bo zaradi poškodbe moral izpustiti tudi Matjaž Ceraj, po EP pa si je poškodbo obnovil tudi prvi adut moške ekipe Rok Drakšič, ki je pred mesecem dni spet začel normalno trenirati, a kot pravi Fabjan, to še ni to.


Jedro reprezentance se bo v ponedeljek zbralo v Izoli, kjer Judo zveza Slovenije tako kot že prejšnja leta pripravlja trening kamp. Na pripravah, ki bodo potekale v športni dvorani Livada, bo sodelovalo približno 400 judoistk in judoistov iz več kot desetih držav. Zaključne priprave pred odhodom na SP pa bodo reprezentanti opravili v domači trening bazi na Lopati pri Celju, kjer se jim bodo na treningu pridružili reprezentanti iz še 12 držav.

Svetovna judo zveza IJF je pred kratkim objavila lestvico, ki bo na SP osnova za določanje nosilcev, uvrstitev na njej pa bo odločala tudi o nastopu na OI v Riu de Janeiru, za katere se bo točke zbiralo vse do vključno EP 2016. Rok Drakšič (do 73 kg) na tej lestvici prepričljivo vodi, Ana Velenšek (do 78 kg) je tretja, Tina Trstenjak (do 63 kg) osma, Lucija Polavder (nad 78 kg) 11., Vlora Beđeti (do 57 kg) 12., Petra Nareks (do 52 kg) 19., Matjaž Ceraj (nad 100 kg) pa je na 33. mestu.

Ob naštetih bodo z izjemo Polavderjeve in Ceraja na SP tekmovali še Andraž Jereb (do 66 kg), Aljaž Sedej (do 81 kg) ter v ekipni konkurenci Anka Pogačnik (do 70 kg), Jesenko Četić (do 81 kg), David Kukovica (do 90 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).

Članki iz rubrike