elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

STA
STA
0 11.06.2024 14:13:09

Slovenska sprinterska štafeta brez izida na EP

Profimedia
Slovenska štafeta na 4 x 100 m na 26. evropskem prvenstvu v atletiki v Rimu zaradi napake v zadnji predaji ni končala nastopa. Tekli so Anej Čurin Prapotnik, Andrej Skočir, Jernej Gumilar in Matevž Šuštaršič.

V zadnji predaji sta bila Škočir in Prapotnik, ki sta na tem EP že nastopila, prvi na 200, drugi pa na 100 m.

Slovenska štafeta je z napako v predaji predčasno končala že na prejšnji tekmi na 77. balkanskega prvenstva v turškem Izmirju konec maja. Tako je ostal nedotaknjen slovenski rekord 39,20 sekunde, ki so ga Rok Predanič, Matic Osovnikar, Boštjan Fridrih in Jan Žumer tekli 22. junija leta 2002 v Sevilli.

"Začeli smo dobro, kot tudi na balkanskem prvenstvu, s Šuštaršičem imava to predajo dobro naštudirano. V Izmirju je napako naredila druga predaja, tokrat je bila uspešna. Nato pa je Čurin pobegnil ali pa je Skočirja malo zmanjkalo. Bomo morali pogledati posnetek, saj sam nisem dobro videl, kaj se je zgodilo, ker so mi tekmovalci zakrili pogled. Če bi zadnja predaja stekla, kot bi morala, bi bili blizu državnemu rekordu ali pa bi ga celo tekli," je po nastopu povedal Gumilar.


Zaradi poškodb v ekipi na EP ni nastopila slovenska štafeta 4 x 400 m. Pred štafeto sta tekmovali še dve slovenski atletinji. Neja Filipič je izpadla z 18. izidom kvalifikacij skoka v daljino, skočila je 6,53 metra in finale zgrešila za deset centimetrov. To je bila njena druga disciplina na tem EP, v njeni najmočnejši, v troskoku, je bila v finalu v začetku prvenstva sedma.

Anita Horvat je v polfinalu na 800 m s časom 2:04,30 dosegla skupno 16. izid. S tem je bronasta na lanskem dvoranskem EP ostala brez finala.

Matic Ian Guček bo po državnem rekordu, ki ga je tekel v polfinalu, nocoj ob 21.05 nastopil v finalu na 400 m ovire. V polfinalu je imel tretji dosežek med vsemi.

Proti koncu večernega sporeda bo še tek na 10.000 m, kjer ni bilo kvalifikacij in se bodo atletinje takoj pomerile za medalje, med udeleženkami bosta tudi Slovenki Klara Lukan in Liza Šajn.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike