Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

au
au
0 26.04.2024 16:26:07

Neverjetni Tim Marovt na maratonu v Madridu prejel prestižno priznanje

Tim Marovt se pripravlja na nedeljski maraton - 28. aprila bo sodeloval na Maratonu Madrid 2024.

Tim je ob tej priložnosti v družbi najboljših španskih atletov prejel posebno priznanje Corredor za inspirativno zgodbo. V preteklem letu je Tim Marovt iz Slovenskih Konjicah namreč sodeloval na maratonih v Dallasu, v Manchestru, Parizu, Londonu, Ljubljani in na Dunaju. Poseben je bil njegov vzpon na najvišjo slovensko goro, Triglav, visok 2864 metrov. Letos pa je že sodeloval na maratonu v Londonu.

Ti dosežki so posebni, ker je pred leti pri deskanju na Havajih doživel hudo poškodbo. Julija 2014 je en sam trenutek spremenil tok njegovega življenja. Zdravniki so ugotovili hudo poškodbo hrbtenjače. Prognoza je bila zastrašujoča: "Nikoli več ne boste hodili. Sprejeti boste morali življenje v invalidskem vozičku."

marovt 5


Huda poškodba ga ni ustavila
Nekateri že poznajo Timovo neverjetno zgodbo o tem, kako je dosegel nemogoče. Namesto, da bi se vdal porazu, se je Tim podal na izjemno potovanje. Danes teče maratone po vsem svetu. Tokrat se bo prvič udeležil maratona v španski prestolnici.

"Na maratonih tečem, ne le zaradi fizičnega izziva ali navdušenja zaradi tekmovanja, ampak zaradi samega sebe, saj je to način, s katerim se moja hoja iz dneva v dan izboljšuje. Tek je postal način, kako se ponovno vrniti v 'tekmovalni svet', v katerem sem užival pred poškodbo. Po drugi strani tečem tudi zato, da navdihnem druge, ki se morda soočajo s svojimi izzivi in ovirami. Želim jim pokazati in dokazati, da ne glede na to, kako težko je včasih življenje, vedno obstaja pot naprej, če ste se pripravljeni boriti," pravi Tim Marovt.

marovt


Priznanje Corridor za inspirativno zgodbo v družbi najboljših španskih atletov
Moč uma je odigrala ključno vlogo pri njegovem izjemnem okrevanju. Danes Tim s sodelovanjem na maratonih po vsem svetu navdihuje milijone ljudi po vsem svetu, da dosežejo svoje cilje in premagajo ovire.

S tem dokazuje, da je z močjo uma vse mogoče. Zato mu je španska atletska zveza pred nedeljskim Maratonom Madrid 2024 podelila posebno priznanje Corredor. V nedeljo pa se bo tudi sam podal na maratonsko pot v Madridu.

marovt 3

marovt 4

marovt 1

marovt 6

Članki iz rubrike