zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA
STA
0 01.03.2024 07:02:39

Največja slovenska adutinja na dvoranskem SP že danes na delu

Lia Apostolovski
PETER KASTELIC/AZS
Lia Apostolovski, prvo ime šestčlanske slovenske atletske reprezentance na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu, bo nastopila že prvi dan tridnevnega tekmovanja. Ob 20.41 po slovenskem času se bo začel finale v skoku v višino, kvalifikacij v tej disciplini ne bo. Tekla bosta tudi Rok Ferlan na 400 m in Anej Čurin Prapotnik na 60 m.

Triindvajsetletna članica ljubljanskega Massa bo nastopila deseta, predzadnja med 11 finalistkami. Apostolovski z osebnim dvoranskim rekordom 1,95 m si deli šesti izid sezone med udeleženkami finala.

Razen treh bodo na startu vse iz deseterice leta na svetovni lestvici po točkah, tudi prvouvrščeni, ki sta letos že kot edini skočili več kot dva metra.


To sta branilka naslova Ukrajinka Jaroslava Mahučik (2,04 m), srebra na SP na prostem v Dohi 2019 in bronasta na olimpijskih igrah leta 2021 v Tokiu, ter Avstralka Nicola Olyslagers (2,03 m). Slednja je olimpijska podprvakinja in je bila lani tretja na SP na prostem v Budimpešti.

Rok Ferlan bo ob 11.52 odprl slovenske nastope. Žreb mu je v teku na 400 m določil prvo skupino, v kateri bo tudi olimpijski zmagovalec in svetovni prvak na 400 m ovire, Norvežan Karsten Warholm, ki pa letos na dva dvoranska kroga še ni tekel.

Anej Čurin Prapotnik je v peti od sedmih skupin prvega kroga četrti po času. Skupna Čurina Prapotnika bo nastop začela ob 14.30.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike