zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 14.02.2024 17:40:45

Pogreb maratonskega zvezdnika Kelvina Kiptuma bo 24. februarja

Pogreb svetovnega rekorderja v maratonu Kelvina Kiptuma, ki je v nedeljo umrl v prometni nesreči, bo 24. februarja, je sporočila kenijska atletska zveza.

Kiptum bo pokopan v družinski hiši v Chepsamu blizu Eldoreta na zahodu Kenije, je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal član izvršnega odbora kenijske atletske zveze Barnabas Korir in dodal, da bo vse stroške pogreba in protokola krila kenijska vlada.

"Pričakujemo, da bodo na pogrebu najbolj pomembne osebnosti domačega političnega in športnega življenja, na čelu s predsednikom Williamom Rutom. Pričakujemo tudi prihod prvega moža Svetovne atletike Sebastiana Coea," je v zvezi s tem dodal Korir.

Kiptum in njegov trener iz Ugande Gervais Hakizimana sta umrla v nedeljo zvečer, ko je 24-letni dolgoprogaš na goratem jugovzhodnem delu Kenije zapeljal v jarek in trčil v drevo.



Kiptum je 8. oktobra lani na maratonu v Chicagu postavil nov svetovni rekord, potem ko je 42,195 km dolgo traso pretekel v dveh urah in 35 sekundah ter za 34 sekund izboljšal prejšnji rekord, ki ga je septembra 2022 postavil njegov rojak Eliud Kipchoge v Berlinu. Štiriindvajsetletni Kiptum je lani zmagal tudi na londonskem maratonu s časom 2:01:25 ure.

Po podatkih kenijskega organa za promet in varnost se je število prometnih nesreč v Keniji lani povečalo za približno pet odstotkov. Skupno so zabeležili 22.885 nesreč, v katerih je umrlo 4.324 oseb.

Od začetka letošnjega januarja do 11. februarja, ko je življenje izgubil Kiptum, je na kenijskih cestah umrlo 563 oseb, kar je za skoraj pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Značke: atletika, kenija, pogreb

Članki iz rubrike