sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

(bp)
(bp)
0 06.05.2022 10:43:35

Wings for Life World Run - Uradni tek se to nedeljo vrača v Ljubljano

V Ljubljani smo na uradnem teku Wings for Life World Run zadnjič štartali leta 2017.
Jure Makovec
Dolgega čakanja je konec. Po štirih letih se v Ljubljano vrača uradni tek globalnega dobrodelnega tekmovanja Wings for Life World Run. Poleg Slovenije bo uradne teke tokrat gostilo še šest držav, povsod po svetu pa bo spet mogoče sodelovati tudi v lastni režiji, s pomočjo mobilne aplikacije.

Na lov za kilometri se bodo vsi, na uradnih in samostojnih tekih, usklajeno podali v nedeljo, 8. maja 2022, ob 13. uri po našem času. V Ljubljani bo štart uradnega teka na Kongresnem trgu. Prijave so že zaprte, tudi tokrat pa bodo šla vsa s prijavami zbrana sredstva v dober namen, za raziskave, ki jih podpira fundacija Wings for Life. Ta se ukvarja z iskanjem zdravila za poškodbe hrbtenjače. Dogodek zato že vsa leta poteka pod sloganom: Tečem za tiste, ki tega ne morejo.

Prav poseben koncept teka: ko ciljna črta lovi tebe, ne ti nje

Wings for Life World Run je edinstveno tekaško tekmovanje, ki poteka simultano po vsem svetu in nima vnaprej določene ciljne črte. Tekači, ne glede na to kje tečejo, startajo ob natanko istem času, zasleduje pa jih premikajoča se ciljna črta v obliki zasledovalnih vozil, opremljenih z najsodobnejšo GPS opremo, povezano z nadzornim centrom teka v Avstriji. S starta se zasledovalci poženejo 30 minut za tekači, nato pa hitrost počasi povečujejo. Na uradnih tekih je proga vnaprej določena, tisti, ki tečejo sami, pa si začrtajo svojo. Za tekače z aplikacijo je zasledovalno vozilo seveda virtualno, a prav tako sto odstotno usklajeno s tistimi na uradnih tekih. Najboljši je na koncu tisti, ki pred zasledovalnim vozilom beži najdlje. Dobrodošli so tudi tekmovalci v invalidskih vozičkih.

Vse o teku najdete na spletnem naslovu www.wingsforlifeworldrun.com

V Ljubljani in Sloveniji je bil uradni tek zadnjič organiziran leta 2017, najbolje pa sta se na njem odrezala Rus Ivan Motorin z 62,13 pretečenimi kilometri (52. v globalni razvrstitvi pri moških) in Slovenka Eva Zorman s 40,11 kilometri (84. v globalnem seštevku pri ženskah).  Najboljši Slovenec je bil takrat David Pleše, ki ga je zasledovalno vozilo ujelo pri 60,42 kilometrih (59. v globalni razvrstitvi pri moških).

Fundacija Wings for Life

Wings for Life je neprofitna fundacija, ki financira raziskave hrbtenjače in katere misija je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Ustanovljena je bila leta 2004 in od tedaj po vsem svetu financira raziskovalne projekte in klinične preiskave. Vprašanje ni, ali se bo zdravilo in način zdravljenja poškodb hrbtenjače kdaj odkrilo, vprašanje je le kdaj, zato vsak, ki se udeleži teka Wings For Life World Run, prispeva delček na poti proti cilju. Do sedaj se je z globalnim tekom za ta namen zbralo že 33,3 miljona evrov. Več na www.wingsforlife.com.

Galerija

Članki iz rubrike