Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(ag)
(ag)
0 28.09.2021 11:52:11

Nestandarden, a veliko bolj svoboden

Anja Fink
KM
Konjiške kraje so na sončen nedeljski dan preplavili tekači, vse mesto pa je dihalo v tekaškem ritmu.

Deveti Konjiški maraton je bil že veliko bolj podoben standardni izvedbi pred korono – na enotnem startu se je letos na vse tri steze podalo skoraj 1000 tekačev, kasneje pa so tekmovali tudi osnovnošolci. Namesto v dveh dneh je prireditev potekala po standardnem enodnevnem urniku, tokrat z vsemi tremi trasami: na 5, 10 in 21 kilometrov. Prizorišče je letos spet bolj zaživelo tudi zaradi vnovičnega prihoda lokalnih ponudnikov, ki so predstavljali konjiške kraje s svojimi domačimi izdelki in turistično ponudbo, seveda pa je svoje dodalo tudi dejstvo, da so se tekačem lahko na prizorišču znova pridružili navijači in osnovnošolci, ki so tekli na Teku šolarjev.

"Ponosni smo, da je tekače na startu in ob trasi spodbujalo več kot 150 glasbenikov, ki so zaigrali in zaplesali v okviru Glasbenega maratona, povsem samoiniciativno pa so se ob celotno traso postavili številni navijači in v čudovitem sončnem septembrskem dnevu tekačem vlivali energijo," je povedal Anton Noner, predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona, in dodal: "Proti koroni že drugo leto, po moji skromni oceni uspešno, nastopamo z optimizmom. Sonce nam je danes pri tem stopilo v pomoč."

Na najdaljši trasi je slavil Vinko Jošt s časom 1:18:42, s čimer je drugouvrščenega pustil slabih osem minut za sabo, med ženskami pa Katja Martinšek z 1:32:19. Letos sta državna prvaka v cestnih tekih na 10 kilometrov in hkrati zmagovalca v absolutnih kategorijah nepričakovano postala Klemen Bojanc s časom 31:15 in Anja Fink s časom 35:01, ki sta oba ugnala lanska prvaka in vsaj do zdaj bolj znana atleta, Mitjo Krevsa in Nejo Kršinar. Petkilometrsko traso sta usvojila domačin Rok Klinc (0:18:10) in Čehinja Martina Holicka (0:20:28). 

Članki iz rubrike