stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(pk)
(pk)
0 28.09.2021 11:43:51

Več kot 25.000 mladih

Z mladimi je tekel tudi Luka Janežič
PETER KASTELIC/AZS
Atletska zveza Slovenije je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja.

Odziv je bil odličen. Množični tek otrok Začni mlad, tekmuj pošteno je letos potekal na Dan slovenskega športa, udeležilo pa se ga je več kot 200 osnovnih šol in vrtcev ter skupno rekordnih skoraj 25.000 otrok. Osnovno šolo Simona Jenka v Smledniku je obiskal tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar. "Na najlepši praznik, dan slovenskega športa, se je Atletska zveza Slovenije potrudila in v gibanje, v tek spravila kar 25.000 otrok po vsej Sloveniji. To je rekordno število otrok, ki jih kadarkoli teklo na isti dan. Danes ni pomembno, kdo zmaga. Atletika je kraljica športa in pri atletiki zmagujemo vsi, ki se zdravo gibamo," je na obisku povedal Dobnikar.

Učence prve triade pa sta ogrela in skupaj z njimi odtekla 200-metrsko razdaljo tudi slovenska rekorderja Luka Janežič in Žan Rudolf. "Zelo me veseli, da je toliko mladih zainteresiranih za atletiko, za šport, in prav veselim se, da med njimi dobim kakšnega naslednika," je povedal Janežič, Rudolf pa je dodal: "Danes je bilo zabavno teči z mladimi. Ob tem sem se spomnil tudi svojih prvih atletskih korakov." Oba sta mladim nadobudnežem po teku podelila številne avtograme, vsi aktivni udeleženci teka pa so od Atletske zveze Slovenije prejeli tudi priznanja. 

Značke: atletika, tek-otrok

Članki iz rubrike