Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 09.06.2020 17:33:13

Namesto zaključka diamantne lige, tekmovanje med ZDA, Evropo in svetom

Profimedia
Organizatorji atletskega mitinga v Zürichu bodo namesto zaključka diamantne lige organizirali ekshibicijski miting, na katerem se bodo na sedmih stadionih hkrati pomerile ekipe ZDA, Evrope in sveta. V izjavi za javnost so zapisali, da bo tekmovanje, ki bo na sporedu 9. julija, nosilo ime "igre navdiha".

Potem ko je bil zaključek diamantne lige v Zürichu odpovedan, je Svetovna atletika (WA) na svoji spletni strani sporočila, da bo na slovitem Letzigrundu organiziralo 90-minutni spektakel, na katerem bodo nastopila nekatera največja imena svetovne atletike.

Trideset atletov in atletinj bo nastopilo v osmih disciplinah na sedmih stadionih. Tekmovanje bo potekalo na treh celinah hkrati. Cilj prireditve je navdušiti nove generacije za atletiko in gledalcem pred televizijskimi ekrani ponuditi možnost ogleda vrhunskega športa, je ob tem dejal direktor tekmovanja Christoph Joho.

Po navedbah direktorja tekmovanja bo šlo za inovativni pristop prenosov atletike, kot primer pa so dodali tek na 150 metrov, v katerem se bodo predvidoma pomerile Američanka Allyson Felix, Bahamka Shaunae Miller-Uibo in Švicarka Mujinga Kambundi. Le da bo Felixova tekla v Kaliforniji, Miller-Uibova na Floridi, Kambundijeva pa v domačem Zürichu.



"Hkrati prenašati preizkušnjo s treh različnih celin bo vsekakor predstavljalo tehnološki izziv. Obenem bomo morali premagati časovne zamike, da bo vse sinhronizirano za gledalce pred televizijskimi ekrani," je eno od težav izpostavila Karin Nussbaumer, koordinatorka švicarske televizijske postaje.

Miting Weltklasse v Zürichu bi moral biti v okviru zaključka diamantne lige na sporedu od 9. do 11. septembra, a je bil zaradi številnih odpovedi in prestavljenih mitingov, ki bodo večinoma izpeljani med avgustom in oktobrom, v celoti odpovedan.

Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP bodo poleg Felixove, Miller-Uibove in Kambundijeve v Zürichu nastopili zvezdniki, kot so Noah Lyles, Christian Taylor, Dalilah Muhammad, Ekaterini Stefanidi, Andre De Grasse, Omar McLeod, Jimmy Vicaut in številni drugi.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike