vesolje ženska Dobra karma

Astrologinja opozarja: bodite pozorni na znake, ...

Ines Erbus, tangice, Matic Herceg Svet24.si

VIDEO: Kako je Antenin voditelj dobil tangice od ...

darko kozelj fb Reporter.si

To je Janšev neznani gasilski tajkun, ki bi rad ...

debelost, Svet24.si

"Bistveno se bodo povečale odsotnosti od pouka, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

nu
nu
0 06.04.2020 09:29:55

Mladenka UDARILA PO VLADI! Glejte, ZAKAJ JE UMRL MOJ OČE: čeprav je rizična skupina, je MORAL ...

Mlada košarkarica španskega drugoligaša je precej zatresla špansko javnost.

Marta Perez je igralka moštva Barakaldo v drugi španski ženski ligi, sicer pa je hčerka Luisa Antonia Pereza, ki je šel v črno špansko statistiko žrtev koronavirusa kot prvi umrli reševalec. Nesrečnik se je okužil na delovnem mestu, nato pa se mu je stanje močno poslabšalo in je pozneje umrl v bolnišnici. Po hčerkinem prepričanju zato, ker španska vlada ni poskrbela za ljudi, kot je on. Že tako ali tako so po njenem mnenju reševalci preslabo zaščiteni, njen oče pa je poseben primer. 

"Moj oče je bil starejši od 60 let in tik pred upokojitvijo, ob tem je bil srčni bolnik, imel je težave s telesno težo in bil je kadilec. Res je, za zadnji dve zadevi si je kriv sam, toda že brez tega je spadal v izrazito rizično skupini. V normalnih razmerah je lahko brez težav opravljal svoje delo, toda to seveda niso normalne razmere. Zelo slabo zaščiten je bil v prvih bojnih vrstah, neposredno se je srečeval z bolnimi ljudmi. To je norost," je za špansko televizijo povedala užaloščena mladenka. 

"Ne samo da mislim, da bi morali biti reševalci še bolje zaščiteni, absolutno bi bilo treba umakniti predstavnike tako zelo rizične skupine. Španska vlada je na tem področju ravnala nadvse neodgovorno," je dejal, njen nastop pa je močno odmeval in je že poskrbel za določene premike. Po poročanju Marce so njene besede v televizijski oddaji že poskrbele za kar nekaj premestitev starejših in dodatno ogroženih zdravstvenih delavcev na bolj varna delovna mesta v tako imenovano drugo bojno črto. 

Članki iz rubrike