Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

nu
nu
0 06.04.2020 09:29:55

Mladenka UDARILA PO VLADI! Glejte, ZAKAJ JE UMRL MOJ OČE: čeprav je rizična skupina, je MORAL ...

Mlada košarkarica španskega drugoligaša je precej zatresla špansko javnost.

Marta Perez je igralka moštva Barakaldo v drugi španski ženski ligi, sicer pa je hčerka Luisa Antonia Pereza, ki je šel v črno špansko statistiko žrtev koronavirusa kot prvi umrli reševalec. Nesrečnik se je okužil na delovnem mestu, nato pa se mu je stanje močno poslabšalo in je pozneje umrl v bolnišnici. Po hčerkinem prepričanju zato, ker španska vlada ni poskrbela za ljudi, kot je on. Že tako ali tako so po njenem mnenju reševalci preslabo zaščiteni, njen oče pa je poseben primer. 

"Moj oče je bil starejši od 60 let in tik pred upokojitvijo, ob tem je bil srčni bolnik, imel je težave s telesno težo in bil je kadilec. Res je, za zadnji dve zadevi si je kriv sam, toda že brez tega je spadal v izrazito rizično skupini. V normalnih razmerah je lahko brez težav opravljal svoje delo, toda to seveda niso normalne razmere. Zelo slabo zaščiten je bil v prvih bojnih vrstah, neposredno se je srečeval z bolnimi ljudmi. To je norost," je za špansko televizijo povedala užaloščena mladenka. 

"Ne samo da mislim, da bi morali biti reševalci še bolje zaščiteni, absolutno bi bilo treba umakniti predstavnike tako zelo rizične skupine. Španska vlada je na tem področju ravnala nadvse neodgovorno," je dejal, njen nastop pa je močno odmeval in je že poskrbel za določene premike. Po poročanju Marce so njene besede v televizijski oddaji že poskrbele za kar nekaj premestitev starejših in dodatno ogroženih zdravstvenih delavcev na bolj varna delovna mesta v tako imenovano drugo bojno črto. 

Članki iz rubrike