Foto Žiga Culiberg RTV SLO (40 of 3) Odkrito.si

Kdo tolaži Maria Galuniča?

SAMBOLEC1 Svet24.si

Kaj o zdravi prehrani pravi Dr. Feelgood?

karma Petisvet

Izgubljamo bitko z duhovi, a sploh ne vemo!

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Trenutek smrti 1 Svet24.si

Kaj v resnici doživimo v trenutku svoje smrti?

emi bar Njena.si

Drama v Baru, nekdo krade denar, Emi se razjezil ...

nadiya bychkova Njena.si

Nadiya Bychkova pripeljana do limita

STA
STA
0 26.08.2018 15:09:48

Coe ne pričakuje bojkota SP v Dohi zaradi političnih razmer v regiji

Reuters
Predsednik mednarodne atletske zveze (Iaaf) Sebastian Coe ne pričakuje, da bo več kot eno leto trajajoča diplomatska kriza v arabskem zalivu vplivala na izvedbo svetovnega prvenstva v Dohi prihodnje leto. Tako pričakuje, da se bodo vse države udeležile prvenstva.

"Prepričan sem, da bo v Dohi polna hiša," je v izjavi ob robu Azijskih iger v Džakarti po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal šef Iaaf. Kot je dodal, ne vidi razloga za bojkot s strani nekaterih arabskih držav zaradi trenutnih političnih razmer v regiji.

"Politična razprtije se pojavljajo v vseh sistemih. Pomembno je, da mednarodni šport ohrani svoj primat. Izbirati sodelovanje na podlagi politike je zato lahko kratkovidno," je še povedal v izjavi za medije.

Diplomatski spor med Katarjem in skupino držav v regiji traja vse od lanskega junija. Takrat so Savdska Arabija, Bahrajn, Egipt in Združeni arabski emirati prekinili vse diplomatske stike s Katarjem, ki mu očitajo podporo terorizmu in preveč tesne odnose s šiitskim Iranom, zaradi tega pa so uvedle tudi gospodarsko blokado.

Medtem ko spor naj ne bi vplival na sodelovanje arabskih držav na svetovnem prvenstvu, Coe ne more reči, ali bodo v Dohi pod svojo zastavo lahko nastopili tudi ruski športniki. Ruska atletska zveza (RUSAF) je bila namreč izključena iz mednarodnih tekmovanj novembra 2015 po objavi poročila Richarda McLarna, ki je v obširni dokumentaciji Rusom očital s strani države podprte sistematične zlorabe.

Za zdaj Rusija ostaja izključena do vsaj decembra, ko naj bi bil opravljen nov pregled Svetovne protidopinške agencije Wada. "Iskreno vam lahko rečem samo, da ne vem," je dejal Coe o možnosti sodelovanja Rusije na tekmovanju v Dohi.

Iaaf je v vmesnem obdobju nekaterim ruskim atletom dovolil nastope na mednarodnih tekmovanjih pod nevtralno zastavo.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike