hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
11 12.12.2017 10:55:14

FAIR PLAY STOLETJA! Ali neumnost stoletja ... Bili sta v šprintu ZA ZMAGO, nato pa se je zgodilo NEVERJETNO (video)

Kar se je zgodilo v zaključku maratona v Dallasu, resnično presega vse doslej videno.

Ameriška atletinja Chandler Self je bila favoritinja za zmago v ženski konkurenci, in z odličnim časom je sama prišla v ciljno ravnino. Nato pa začela popuščati. Pa ne samo to, zaradi nenadne popolne izmučenosti se je zgrudila, tako da jo je, ležečo na tleh, dohitela prva zasledovalka, mlada in nadebudna Ariana Luterman. Videti je bilo, da bo tekmico zlahka prehitela in zmagala, toda zgodilo se je nekaj povsem drugega, šokantnega.

Lutermanova se je ustavila, pobrala Selfovo in nadaljevali sta skupaj. Pa ne samo to. Lutermanova je še večkrat padla, toda Selfova jo je vsakič pobrala. In še več, ko jo je dobesedno privlekla do cilja, jo je porinila vanj kot zmagovalko. Resnično neverjetno, česa takega zgodovina maratonov in atletike ne pomni. Hkrati pa je ta dogodek sprožil zelo pisane reakcije, ne zgolj hvalospevov na račun mlade atletinje.

Nekateri menijo, da gre za veliko junakinjo, ki bi ji morala pripasti nagrada za fari play leta, desetletja, stoletje. Spet drugi pa pravijo, da gre za stoletno neumnost, saj naj bi bil šport definiran kot nekaj, kjer zmagajo tisti, ki imajo več moči in ki z več moči pridejo prvi do cilja. Ti isti pravijo, da je Selfova zgolj hotela globalno pozornost, ki jo je tudi dobila. Protiargument pa se seveda glasi, da v tistem trenutku na tistem mestu mladenka ni razmišljala o klikih na spletnih straneh.   

Značke: dallas, maraton, zmaga

Članki iz rubrike