franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 16.06.2017 13:51:09

Nizozemska atletinja Dafne Schippers si bo zapomnila rojstni dan

vszi
Olimpijska podprvakinja Nizozemska Dafne Schippers si bo zapomnila petindvajseti rojstni dan, ki ga je praznovala sinoči na atletski diamantni ligi v Oslu. Tam ji sprva niso dovolili na ponovljen start na 200 m, potem je lahko nastopila in bila najhitrejša, pa so jo zaradi pobega diskvalificirali, potem pa je uro po tekmi znova zmagala.

V teku na 200 m je sprva slavila najboljša sprinerka Evrope zadnjega obdobja Dafne Schippers (22,31), vendar jo je doletela diskvalifikacija, ker se je prehitro pognala s starta. Nato je pred ponovljenim startom trdila, da so jo ovirali preglasni gledalci in ni slišala startnega postopka. Rdečega kartona tedaj ni dobila. Dovolili so ji sicer teči, nato pa so jo nekaj minut po teku diskvalificirali.

Pesem za petindvajseti rojstni dan, ki so jo zapeli gledalci, tako za olimpijsko podprvakinjo ni imela sladkega pridiha. Prva je bila nekaj časa uradno Murielle Ahoure iz Slonokoščene obale (22,74). Ko je bil stadion že kar nekaj časa prazen, pa so uro po mitingu objavili novo listo z izidi, v katerih je bila le ena sprememba; Dafne Schippers je bila po pritožbi na diskvalifikacijo znova na prvem mestu na 200 m.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike