Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
29.10.2016 18:01:11
Deli članek:

AZS in prireditelji največjih tekaških prireditev so si podali roke

Arsen Perić
Roman Dobnikar

Predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Roman Dobnikar, Združenje za rekreativne teke, predstavniki največjih tekaških prireditev v Sloveniji, ki pri nas uživajo velik ugled, so podpisali pogodbo o sodelovanju. S tem želijo doseči še večjo popularizacijo teka in atletike ter zagotoviti pogoje za najširšo družbeno podporo rekreativnim tekom.

Po podpisu pogodbe bo na Gospodarskem razstavišču sledilo uradno odprtje 21. Volkswagen Ljubljanskega maratona.

Po podatkih AZS je v Sloveniji več kot 600 tekaških prireditev letno, okrog 100.000 Slovencev in Slovenk pa se dnevno ukvarja s tekom. V AZS so zato uvedli tudi certificirano merjenje prog cestnih tekov; dva strokovnjaka AZS sta letos pridobila mednarodno licenco za merjenje. S tem je mogoče organizatorjem prireditev priskrbeti uraden certifikat o dolžini proge, saj večina nima uradno izmerjenih dolžin.

"Slovenska atletika je uspešna tako na stadionih, imamo izjemno razvito sekcijo gorskih tekov, kjer smo letos prav tako imeli dobitnike medalj na svetovni ravni, letos smo z množičnim tekom k teku pritegnili 17.000 šolarjev, številčne so atletske šole po klubih, na ulicah in cestah pa blestijo organizatorji rekreativnih tekov, ki si jih želimo povezati med seboj in tudi z AZS, s takim načinom dela pa želimo tudi nadaljevati," je dejal Dobnikar.