Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.08.2016 11:42:53
Deli članek:

Dobre novice za rusko atletinjo Klišino

Ruska skakalka v daljino Darja Klišina bo lahko nastopila na olimpijskih igrah. Klišina je kot edina ruska atletinja dobila dovoljenje za nastop v Riu, vendar ji je svetovna krovna atletska zveza IAAF odvzela dovoljenje za nastop. Skakalka se je pritožila in uspela s pritožbo. Športno razsodišče Cas v Lozani je Klišini dovolilo nastop.

Najvišja sodna instanca v športu mednarodno razsodišče je odpravilo odločitev atletske zveze, kar pomeni, da bo Klišina uvrščena na startni seznam nastopajočih v torkovih kvalifikacijah v tej disciplini.

IAAF je pred igrami prepovedala nastope vsem ruskim atletom. Kazni se je izognila le 25-letna v Tveru rojena dvakratna dvoranska prvakinja v skokih v daljino, ki zadnja leta živi in trenira v ZDA, zaradi česar je bila podvržena dopinškim testom zunaj Rusije. Krovna atletska organizacija je na podlagi prejetih novih podatkov iz poročila kanadskega odvetnika Richarda McLarna Klišino izključilo z iger.

Športno razsodišče v Lozani najnovejših pomislekov atletske zveze ni upoštevalo ter je razsodilo, da atletinja izpolnjuje prav vse pogoje za nastop, ki jih je že v svojih predhodnih odločitvah postavila atletska zveza, kar pomeni, da lahko nastopi v kvalifikacijah. Kot so navedli v obrazložitvi, "prejšnja odločitev IAAF, da atletinja izpolnjuje merila zaradi njenega stalnega bivališča zunaj Rusije, še vedno velja, kljub dodatnim informacijam, ki jih je posredoval profesor McLaren."