Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.05.2016 20:59:01
Deli članek:

Za Šutejevo dovolj prva tekma

Grega Wernig
Tina Šutej

Slovenska rekorderka Tina Šutej (Mass) je drugi dan kvalifikacij atletskega pokala Slovenije v Ljubljani zanesljivo zmagala v skoku s palico (4,50 m) in v svojem prvem nastopu v sezoni izpolnila normo za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru

"Super mi je šlo. Prva tekma v sezoni in norma za OI, to sem si želela, to sem načrtovala in tudi izpolnila. Po preskočeni višini 4,50 metra nato nisem več skakala in na prihodnjih tekmah pričakujem še višje skoke. Pred sezono sem zelo dobro trenirala, v vadbo smo enkrat tedensko vključili tudi gimnastiko. Iz daljšega zaleta skačem šele teden dni in pol, tudi nisem opravila veliko skokov z daljšimi palicami. Izšlo se je danes, četudi z njimi nisem veliko skakala, že danes pa se je izkazalo, da bodo premehke in bom med sezono dobila nove, trše. Imam še rezerve tako v fizični pripravi kot v tehniki, saj je pred mano še veliko skokov. Z njimi bom pridobila izkušnje z novimi palicami in daljšim zaletom," je bila vesela Šutejeva, ki je slovenski rekord na prostem, 5,61 m, skočila 14. maja 2011 v ameriškem mestu Athens.

Maja Mihalinec (Velenje) je bila prva v teku na 200 m (23,96); dan prej je slavila na 100 m (11,62). V skoku v daljino je mlada Neja Filipič (Kronos) s 6,41 m ugnala sedem let starejšo člansko reprezentantko Nino Djordjevič (Velenje, 6,32 m).