Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
11.05.2016 13:05:31
Deli članek:

Slovenska Passion4Life ekipa četrta najboljša na svetu!

V nedeljo, 8. maja, je na 34 trasah v 33 državah na 6 kontinentih potekal letošnji tek Wings for life. 130.732 prijavljenih tekačev je s svojo udeležbo zbiralo denar za neprofitno fundacijo Wings for Life, ki podpira raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenjače.

Letošnje leto je bilo leto presežkov. Na razprodanem teku v Sloveniji se je na Kongresnem trgu v Ljubljani zbralo okoli 3.000 tekačev, ki so točno ob 13:00 stekli mimo zasledovalnega vozila Renault Kadjar. Ta je v vlogi premikajoče se ciljne črte, ki s prehitevanjem izloča tekmovalce iz tekmovanja, predstavljal edinstveni izziv teka. Na štartu je vozilo aktiviralo čipe v štartnih številkah tekačev, 30 minut pozneje pa je Renault Kadjar pričel loviti tekače z začetno hitrostjo 15 km/h in v rednih intervalih pospeševal, dokler ni prehitel še zadnjega tekača.

Najprej v vročem soncu, nato pa v osvežujočem dežju je v Ljubljani teklo staro in mlado. Resni in hitri tekači, nedeljski rekreativci, pa tudi tisti, ki so – zaradi dobrega namena – tekaške čevlje obuli prvič. Med vsemi je bilo še posebej dobro motiviranih in nasmejanih 242 tekačev Renaultove slovenske ekipe Passion4life. Ker so vedeli, da bodo z vsakim pretečenim kilometrom dodatno za pomoč prispevali še po en evro, so vsi po vrsti presegli samega sebe. Po izjemno srčnem teku in podrtih osebnih rekordih so, ko je zadnjega iz skupine prehitel zasledovalni Renault Kadjar, skupaj pretekli neverjetnih 3.938,30 kilometra! Da gre za izjemen uspeh Slovenije, priča tudi dejstvo, da je teh 242 tekačev svojo ekipo Passion4life poneslo na četrto mesto na celem svetu!

Vsak udeleženec teka je svojo celotno štartnino namenil neprofitni fundaciji Wings for Life, ki išče zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Dodatno pa je ekipa Passion4life, ki jo je ustanovil Renault Slovenija, s pretečenimi kilometri zbrala še za 3.938,30 eur donacij. Gre za 3.938,30 kilometrov tekačev, ki so – hvaležni za to, ker lahko tečejo – nabirali upanje za tiste, ki danes še ne morejo teči.

Renault Slovenija je hvaležen vsem, ki so se v nedeljo priključili ekipi Passion4life in dosegli globalno odmeven rezultat. Zahvala velja tudi znanim Slovencem, ki so pomagali k motivaciji tako velikega števila tekačev: glasbenica Nina Pušlar, priznana baletna solistka Ana Klašnja, alpinist in prvi smučar z vrha Everesta Davo Karničar, profesionalni deskar prostega sloga in Red Bullov športnik Tim-Kevin Ravnjak, akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics, športnik-invalid Janez Hudej in David Razboršek iz Zavoda Vozim.

Med posameznimi tekači sta bila najboljša na teku v Sloveniji najboljša Slovenka Lucija Krkoč, večkratna državna prvakinja in vrhunska gorska tekačica, ki jo je zasledovalno vozilo ujelo na 50,84 km. V moški konkurenci je zmagal Slovenec Vid Senica, ki niza dobre rezulate na maratonih in ultramaratonih, in sicer je pritekel do 64,58 km. Za nagrado bosta naslednje leto na Wings for Life World Run tekla na lokaciji po svoji izbiri.

REZULTATI GLOBALNEGA TEKA
Moški:
1. Giorgio Calcaterra (ITA) 88,4 km (tekel v Italiji)
2. Bartosz Olszewski (POL) 82,4 km (tekel v Kanadi)
3. Francisco Morales (CHI) 75,5 km (tekel v Čilu)

Ženske:
1. Kaori Yoshida (JPN) 65,7 km (tekla na Japonskem)
2. Karin Freitag (GER) 59,1 km (tekla v Nemčiji)
3. Vera Nunez (POR) 58,8 km (tekla v Portugalskem)

Ekipe:
1. RUN WITH THE FLOW (11.170,70 km, 514 članov)
2. Marcel Hirscher (6.550,47 km, 397 članov)
3. Adam Małysz (4.037,82 km, 245 članov)
4. Passion4life RENAULT SLOVENIJA (3.938,30 km, 242 članov)